kako smrsati

Kako smršati,kako funkcioniše telesni mehanizam mršavljenja i gojenja,kako istrajati do ciljane težine.Zašto i pored nekoliko dana gladovanja nema velikog gubitka težine….
kako smrsati
Opšte je poznato da je vrlo jednostavno povećati težinu dovoljno je nekoliko obilnijih obroka i već smo teži za nekoliko kilograma. Ali, ako želimo smršati, onda pod izvesnim okolnostima treba i sedmicama da gladujemo da bi izgubili samo nekoliko kilograma. Često sve mere ostaju uzaludne.Doduše, postoji bezbroj dobrih saveta, kako brzo smršati, ali se u praksi ubrzo jasno pokaže da sve što smo preduzeli više ili manje ostaje bezuspešno. Ako se razumemo u ovaj mehanizam, znamo kako dolazi do gojenja ili mršavljenja, onda je sasvim razumljivo zašto je tako teška smršati. Tada ćemo, takođe, saznati da je svako smanjenje telesne težine vezano za izvestan neprijatan osećaj, sasvim svejedno da li se slabi uz pocoć tableta,vežbanjem ili dijetama.

Sve su ove teškoće zasnovane na tzv. povratnom prenošenju masti. Ako suviše mnogo jedemo, a malo se krećemo, organizam prima više kalorija nego što mu je to potrebno. Onda se sve suvišne halorije pretvaraju u mast i talože. To se događa na taj način što se mast u malim kaplicama prenosi kroz krvng sudove i ovim putem dospeva u telesno tkivo. Put, dalje, vodi iz creva preko arterija u telesna tkiva. To je jedan pravac. To je put ka gojaznosti, preteranoj telesnoj težini i stalnom povećavanju telesne težine. Organizam je pripremljen na ovo, to je u stvari karisna akcija, na ovaj se način stvaraju rezerve u slučaju nevolje. Izgleda da je navika da jedemo više nego što nam to treba vezana za izvestan ocećaj zadovoljstva.

Ako, međutim, želimo smršati, anda mora ova, nataložena mast da iščezne.Akoelite smršati trebate prisiliti organizam da troši naslage sala, da odvoji mast iz tkiva i da je ponovo transportuje. Mast se sada mora transportovati u suprotnom pravcu, iz tkiva u krv, a odatle na ona mesta gde se vrši sagorevanje. Pri ovim procesima sarorevanja, poznato je, stvara se ravnomerna telesna temperatura od oko 37° Celzijusovih. Recima još jednom jasno: svaki gubitak težine ide zajedno sa ponovnim transportovanjem nagomilane masti, ali izgleda da se orgaіnizam vrlo sparo odlučuje da počne da troši te masne naslage.

Organuzam se svprotstavlla trošenju nagomilane masti koju čuva za slučaj nevolje. Ovo se primećuje po povećanoj zlo- volji i neraspoloženju kad želite smršati i kad počnete dijetu. Svako ko je duže vreme pakušavao smršati, moći će potvrditi da se pored osećaja gladi javlja i jedan drugi ocećaj nelagodnosti. Dokle gad se mast transportuje u obrnuto pravcu iz tkiva u krv, postojaće i ovaj ocećaj nelagodnosti.

Zbog toga, nikada nije moguće prijatno ili lako smršati.Uvek je mršavljenje vezano za asećaj mučeništva.
Ako zaista ozbiljno mislite smršati, marate prihvatiti višenedevno odricanje.

Smršati se može uz pomoć dijeta a neke kao što su atkinsova i dukanova pogadjaju baš salo pa ako želite smršati uradite to na pravi način.
ATKINSOVA DIJETA
DUKANOVA DIJETA
DIJETE OD A DO Z

Mnogi ljudi jednostavno ne mogu smršati oni se nemogu zapravo odreći zadovoljstva koje im pruža obilna ishrana.Zbog toga uvek posle nekoliko dana prekidaju dijete.Ali smršati i nije tako teško jer kada čovek počne ozbiljno da mršavi smanjenje hrane iz dana u dan postaje sve podnošljivije i nelagodnost počinje da nestaje.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *