kako smanjiti butineAko se pitate kako smanjiti butine trebalo bi da znate da je mršavljenje samo jednog dela tela je velika zabluda.To nikako ne možete uraditi,nemogu se smanjiti samo butine , pa ne pokušavajte.

Ako vežbate da bi smanjli samo jedan deo tela, to nije gubljenje vremena, ali ipak nećete ostvariti željeni cilj. Samo vežbom, postići će te izgradnju mišića, ali bez redukovane ishrane, to je uzaludan posao. Morate da izgubite suvišne telesne masti i tek onda će vežbe delovati i na butine. Napraviti kalorijski deficit da izgubili težinu u celom telu. Smanjenje kalorijskog unosa za 500 do 1.000 kalorija dnevno će dovesti do gubitka oko dva do dva i po kilograma nedeljno.

Ako idete na to da dobijete tanje butine, zašto usput ne poradite i na tonusu mišića. Kakva je korist od toga da vam butine budu mršave, ako vam koža sa njih visi i ako se stidite da ih pokažete. Zato u isto vreme, poradite i na zatezanju butnih mišića. Najbolja kombinacija za to su kardio trening i trening sa tegovima, odnosno opterećenjem. Sve dok vežbate tri do pet dana nedeljno na dosledan osnovi fizičkih aktivnosti i nižem unosu kalorija, vaše masne butine će biti stvar prošlosti. Bez žurbe i bez panike, samo polako, iz dana u dan napredujte. Kao što je trebalo vremena da dobijete te butine, tako će vam trebati i vremena da se tog viška rešite. Nemojte pasti za prevare koji obećavaju brze i fenomenalne rezultate za jako kratko vreme jer možete postići kontraefekat, i samo se vratiti na početak.

Radite čučnjeve i iskorake. Iskoraci su odlična vežba koja smanjuje vaše butine brzo. Isto važi i za čučnjeve. Obavezno, pre svake aktivnosti se zagrejte kako bi izbegli nepotrebna istegnuća i upale mišića. Ako ste u mogućnosti, džogirajte makar dva puta nedeljno i što više šetajte pa će se vaše butine smanjiti.