KAko smanjiti apetit

Otkrijte koje namirnice pružaju osećaj sitosti i smanjuju apetit.
Upotrazi ste za savršenom dijetom koja će vam ublažiti želju za hranom i omogućiti da oslabite bez izgladnjivanja? Treba da znate da se najbolji saveznici za smanjenje apetita u borbi protiv viška kilograma već nalaze u vašoj kuhinji. Saznajte koje namimice vam mogu smanjiti apetit na putu do idealne figure.KAko smanjiti apetit

AKO ŽELITE SMANJITI APETIT UŽINAJTE VOĆE
Zahvaljujući pektinu koji se nalazi u kruškama i limunu nećete osećati potrebu za grickalicama između obroka. Istraživanje sprovedeno u Brazilu potvrdilo je da ovo blagotvomo voće reguliše nivo šećera u krvi, te na taj način obezbeđuje osećaj sitosti i smanjenje apetita. Naučnici su otkrili da su žene koje su jele kruške ili limun između obroka oslabile mnogo brže od žena koje su užinale keks u malim količinama.

JEDITE JAJA
Umesto peciva, za doručak odaberite jaja. Zahvaljujući visokom sadržaju proteina, ova namimica će vam smanjiti apetit i pomoći da dugo zadržite osećaj sitosti. Studije su pokazale da gojazni ljudi koji za doračak konzumiraju jaja u narednih 36 sati u organizam unesu mnogo manje kalorija od osoba koje su jele neku dmgu hranu.

NE ZABORAVITE VODU
Jedan od najefikasnijih i najjednostavnijih načina za smanjenje apetita svakako je konzumiranje vode. Rezultati jednog istraživanja pokazali su da osobe koje popiju pola litra vode 30 minuta pre jela, tokom obroka unesu oko 75 kalorija manje. Potrebno je samo biti disciplinovan i uzdržati se od jela tih pola sata, jer u suprotnom može doći do poremećaja u varenju hrane.

ZA SMANJENJE APETITA ZAČINITE OBROKE
U jela obavezno dodajte cimet, đumbir, biber, vinsko sirće ili ljutu papriku. Ovi začini MOGU smanjiti apetit i ubrzati metabolizam

Nana
Čaj na bazi ove lekovite biljke pomaže u razgradnji masnoća i može smanjiti apetit, a efikasno je i kao sredstvo za oslobađanje od stresa.

Pasulj, sočivo, soja, leblebije i drugo mahunasto povrće
obiluju dijetetskim vlaknima i kolecistokininom, probavnim hormonom koji ima sposobnost da smanji apetit.

Kapsaicin, supstanca koju sadrže ljute papričice, smanjuje želju za hranom, ubrzava metabolizam i sagorevanje masti, podstiče proizvodnju hormona dobrog raspoloženja, pri čemu se smanjuje i želja za slatkišima.

Zeleni čaj
Naučnici Univarziteta u Čikagu utvrdili su da ovaj blagotvorni napitak pruža osećaj sitosti i pomaže procesu mršavljenja.

Miris vanile deluje umirujuće i odlično je sredstvo protiv “napada gladi”.

ČAJ KOJI ĆE VAM SMANJITI APETIT
Zeleni čaj sa đumbirom može smanjiti apetit i istovremeno pružiti osećaj sitosti, poboljšati varenje, ubrzati metabolizam i dovesti telesnu težinu na optimalan nivo. Za šoljicu čaja potrebno je oko 2 cm iseckanog svežeg korena đumbira. Pomešajte đumbir i kašičicu zelenog čaja, pa ih prelijte sa 2,5 dl vrele vode i ostavite da odstoje oko pet minuta. Napitak procedite i uzimajte ga dva puta dnevno.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *