kako skinuti donji stomak

Ukoliko ste odlučili da smršate, bez problema ćete naći hiljadu i jedan predlog na ovu temu, na osnovu kojih možete odabrati onaj dijetalni režim koji vam se čini najpogodnijim i za koji mislite da će dati najbolje razultate.

Ipak, u praksi to izgleda često drugačije, odnosno ne deluje svaka dijeta podjednako na svakoga.

kako skinuti donji stomak

Naučno je dokazano da je razlog tome činjenica da se svako različito goji,

odnosno dobija višak kilograma na različitim mestima, u odnosu na tipičnu telesnu građu. Upravo zbog toga su stručnjaci nakon brojnih istraživanja i došli do zaključka da postoji 6 vrsta masnih naslaga, i da svaki od njih zahteva drugačiji pristup, kada je proces mršavljenja u pitanju. Stoga, u nastavku teksta ćemo detaljnije govoriti na upravo ovu remu.

Otkrivamo 5 tipova masnih naslaga i kako da ih se rešite.

1. Stvaranje masnih naslaga u gornjim delovima tela

Gojenje u predelu ruku, ramena, leđa, pa i stomaka, odnosno masne naslage u gornjim delovima tela koje prave jasnu razliku u odnosu na tanje noge, uglavnom je u vezi sa prekomernim unosom kalorija, kao i sa fizičkom neaktivnošću.

Takođe, tipilno je da se ovako goje svi koji imaju tzv. jabuka građu.

Strategija koja je najefikasnija u uklanjanju ovog tipa masnih naslaga svakako su aerobne vežbe. Dakle, plivanje, trčanje, brzo hodanje, ili pak preskakanje vijače aktivnosti su koje će u vašem slučaju uroditi polodom kada je proces mršavljenja u pitanju.

Naravno, preporuka je zaboravite na rafinisani šećer, tj. na slatkiše i zaslađene sokove.

2. Taloženje sala na donjem stomaku

Naravno, svako gojenje može biti u vezi sa neadekvatnom ishranom i nedostatkom fizičke aktivnost. Međutim, ono što je karakteristično za osobe koje se goje isključivo u predelu donjeg stomaka jeste da je ovakvo taloženje masnih naslaga uglavnom u vezi sa povišenim stresom, kao i stanjima anksioznosti i stresa.

Zapravo, proces do kojeg dolazi jeste hormonoskog porekla – upravo koritzol kao hormon stresa utiče na gomilanje masnih naslaga u ovom predelu.

Naravno, važno je da u ovom slučaju ozbiljno pristupite problemu, i da pokušate da smanjite nivo stresnih situacija kojima ste izloženi.

Takođe, uvrstite zeleni čaj u vašu svakodnevnu rutinu – on je sjajan za topljenje masnih naslaga.

3. Gomilanje masnih naslaga u donjim delovima tela

Dame koje imaju kruška građu, u slučaju viška kilograma, pretežno se goje u donjim delovima tela. To se pre svega odnosi na bokove, kao i na butine, a ređe i na listove.

Takođe, ono što su pojedina israživanja pokazala jeste da je ovakvo taloženje masnih naslaga u vezi sa prisustvom glutena u ishrani.

Predlog je da probate da izbacite gluten, kao i da praktikujete fizičku aktivnost koja potencira angažovanje donjih delova tela – kao što su penjanje uz stepenice i uz brdo, ili jednostavno steper ukoliko vežbate u zatvorenom prostoru.

4. Sindrom otečenog stomaka

Ovo je specifičan tip gojaznosti, jer je nekako izolovan, odnosno odnosi se samo na predeo stomaka koji izgleda kao naduvan balon.

Stručnjaci kao uzrok broj jedan ovakvog tipa masnih naslaga navode preteranu konzumaciju alkohola (kao pivski stomak, što je zapravo češće kod pripadnika jačeg pola). Međtim, uzrok može biti i loša probava, kao i poremećaj u radu creva, gomilanje tečnosti, gasovi.

Svakako treba da se potrudite da izbalansirate ishranu, tj. da iz acite one namirnice koje izazivaju kiselost..

5. Gojaznost u predelu stomaka i leđa

Uzrok ovakvog načenja gojenja definitivno je duža fizička neaktivnost, posebno ukoliko radite na poslu koji podrazumeva celodnevno sedenje za računarom.

Ono što možete da preuzmete po ovom pitanju, i da se rešite masnih naslaga sa predela stomaka i leđa jeste sledeće: pobrinite se da spavate dovoljno, jer nedostatak sna utiče na porast apetita i na gomilanje sala upravo u pomenutim regijama.

Takođe, uvrstite u ishranu što više namirnica bogate vlaknima.

I naposeltku, naravno, potrebno je da se pokrenete i da uvrstite fizičku aktivnost u vašu svakodnevnu rutinu.