Orašasti plodovi su se pokazali kao idealne namirnice prilikom držanja dijete. Ustvari, sa njima ne morate ni da budete na strogom režimu ishrane jer oni regulišu vaš izažen apetit i uz njih ćete jesti umerenije nego inače.

Naučnici sa univerziteta Loma Linda su otkrili da 4-6 polovina oraha pre obroka uspešno smanjuje glad i pomaže manjem unosu kalorija u telo.

Prema istraživanju na navedenom univerzitetu otkriveno je da su osobe koje su bile na dijeti s manje kalorija i više masnoća (koje su dobijale iz oraha) izgubile više telesne masnoće od onih koji su bili na dijeti s više ugljenih hidrata i manjim procentom masnoća.

orasasti plodovi

Orasi ublažavaju glad i prirodno su bogati velikom količinom hranjivih materija, što znači da pomoću njih unosimo mnogo hranjivih materija u organizam sa smanjenim unosom kalorija.

Ako kalorije u vašoj redovnoj ishrani (npr. šećer, kolači) zamenite približno jednakom količinom kalorija iz oraha, to će biti pun pogodak. (OVDE detaljnije o savetima nutricioniste kako najzdravije smršati)