Praznici dolaze, a vi I dalje niste skinuli višak kilograma. Znate da je vreme, ali još uvek nemate energije da se pokrenete. Ako se još uvek niste opredelili za neku dijetu, mi vam dajemo naš predlog – povrće dijeta.

Čisto da napomenemo, koliko ćete kilograma izgubiti, zavisi od toga koliko se pridržavate dijete, ali i koliko kilograma želite da izgubite.

Ova dijeta se bazira na svakodnevnom unosu zdrave i niskokalorične čorbe od povrća i smanjenom unosu namirnica bogatih mastima i ugljenim hidratima.
Traje sedam dana, a ako vam je cilj da oslabite više od optimalnih sedam kilograma, morate da napravite pauzu od najmanje dve nedelje pre nego što započnete novi ciklus.

Obroci su podeljeni na tri glavna i dve užine, a jelovnik nije posebno raznovrstan. Ukoliko se odlučite za ovu dijetu, morate reći NE: alkoholu, gaziranim pićima, hlebu, majonezu, kečapu, šećeru, mleku, prženju i pohovanju hrane.

PLAN DIJETE

1. dan – voće (samo ne banana), nezaslađen čaj, kafa, sok, voda

2. dan – bareno povrće (preporučuje se lisnato zeleno povrće), nezaslađen čaj, kafa, sok, voda

3. dan – kombinacija voća i povrća (osim pečenog krompira), nezaslađen čaj, kafa, sok, voda

4. dan – banane i obrano mleko, nezaslađen čaj, kafa, sok, 1,5 – 2 litra vode

5. dan – odrezak kuvanog belog mesa ili pečenog, osoljena riba uz salatu sa malo maslinovog ulja, nezaslađen čaj, kafa, sok, 1,5 – 2 litra vode

6. dan – povrće (bez pečenog krompira) i meso (junetina i jagnjetina), nezaslađen čaj, kafa, sok, 1,5 – 2 litra vode

7. dan – integralni pirinač, voće i povrće, nezaslađen čaj, kafa, sok, 1,5 – 2 litra vode

Mnoga tuđa iskustva su pokazala da se za nedelju dana može smršati čak 12 kilograma.

NAPOMENA: Ako se opredelite za bilo koju vrstu dijete, u ovom slučaju povrće-dijetu, prethodno je važno da posetite nutricionistu kako biste znali da li ova vrsta jelovnika odgovara vašem organizmu.