djumbir mrsavljenjeAko djumbir dodamo hrani on će pomoći u razgradnji masnoća i ubrzati probavu, a ako dodamo par kapi eteričnog ulja djumbira u biljno ulje za negu, zbog diuretskog delovanja podstaći će izlučivanje toksina iz organizma, što će delovati i na bržu razgradnju celulita…Dakle djumbir je dvostruko delotvoran i za mršavljenje i protiv celulita.

Djumbir je višegodišnja biljka koja ima kvrgavo korenje oštrog mirisa. Raste u tropskim oblastima, a kao začin najviše se uzgaja u zapadnoj Africi i istočnoj Aziji (Indiji). Koren đumbira se kao lek upotrebljava već vekovima. U Indiji i Kini spominje se još u 3. st p.n.e. kao lek za probavne tegobe, protiv prehlada i groznice jer pojačava znojenje i izlučivanje sluzi, služi za podizanje imuniteta i opšteg stanja organizma, smanjuje masnoće u krvi, podstiče rad žuči, pospešuje probavu i razgradnju masne hrane.U današnje vreme se zbog ovih njegovih lekovitih svojstava djumbir sve više koristi i za mršavljenje.

Povezano >>> Djumbir i med

Eterično ulje djumbira (Zingiber officinale) dobija se parnom destilacijom neoguljenog prosušenog korena. Ulje je bledožute do smeđe boje, toplog, svežeg, začinjenog, karakterističnog mirisa.

Deluje antibakterijski, poboljšava cirkulaciju, pomaže kod reumatskih bolova, bolova u mišićima i zglobovima, uganuća i istegnuca zglobova. Delotvoran je protiv nadutosti creva, proliva, protiv mučnina i povraćanja i ima diuretsko delovanje. A poznato je da ima i afrodizijačka svojstva, pa ćete pored mršavljenja poboljšati i svoje performanse u krevetu.

Na emotivnom planu eterično ulje đumbira daje osecaj sigurnosti, snaži volju, pokrece ka ostvarivanju ciljeva.Zato ako ste se već opredelili za neku dijetu za mršavljenje i počeli je sprovoditi slobodno jelovniku dodajte i djumbir.Time nećete dodati mnogo kalorija a dijeta za mršavljenje će sigurno dati mnogo bolje rezultate.

Povezano >>>Čaj od djumbira

Mnogima koji su probali veći broj dijeta je poznat taj osećaj kada se skine nekoliko kilograma viška a ostane samo malo sala na nekom delu tela.Upravo za mršavljenje u ovakvim situacijama djumbir može biti pravo rešenje.

U svetu je pravi hit napitak za mršavljenje i detoksikaciju sa djumbirom i limunom.

Djumbir je snažno sredstvo za detoksikaciju koje pomaže da se podstakne metabolizam.Limun je prirodni čistač organizma i imaju diuretičko dejstvo što pomaže da se toksini odstrane iz tela.

Povezano >>>Za šta je sve dobar djumbir

Djumbir i limun napitak recept

čaša vode, na sobnoj temperaturi
sok od pola limuna
kašičica korena đumbira

Dodajte sok ​​od limuna u čašu vode .Sitno narendajte đumbir i dodajte u čašu vode.Ovo piće je savršen način da započnete dan!
Povezano >>>Limun za mršavljenje