Čaj od đumbira i cimeta

Cimet i đumbir su dva veoma lekovita sastojka, a zajedno čine pravi eliksir zdravlja! Cimet utiče pozitivno na srce i mozak, reguliše nivo šećera i holesterola u krvi, ublažava simptome artritisa i dr. Pored toga, cimet ima veoma jako antioksidativno delovanje.

Slično cimetu, đumbir se takođe veoma koristi u medicinske svrhe. Korišćen je hiljаdаmа godinа zа lečenje velikog broja bolesti, od prehlаde pa do rаka. Đumbir inhibirа oksidаtivno oštećenje, deluje protivupalno, protiv mučnine i povrаćаnja, deluje antikancerogeno, protiv аstme, demencije, ulcerаtivnog kolitisa, kаrdiovаskulаrnih bolesti, sprečava аgregаciju trombocitа i snižava holesterol.

Pripremite ukusan čaj od đumbira i cimeta i priuštite sebi i drugima lekoviti napitak koji nema cenu!

djumbir i cimet

Čaj od đumbira i cimeta – recept:

Stavite 250 ml vode na šporet, i dodajte u vodu pola štapića cejlonskog cimeta i pola kašičice rendanog đumbira. Pustite da provri, biće potrebno da se kuva nekih 15 minuta. Nakon toga sklonite čaj sa ringle i pustite da se prohladi nekoliko minuta. Zatim procedite čaj, dodajte 1 kašičicu meda i pijte.

Povezano>>>  Čaj od djumbira

Đumbir i cimet za mršavljenje

Đumbir i cimet za mršavljenje predstavljaju odličnu kombinaciju!

Zašto je cimet dobar za mršavljenje? Zato što utiče na lučenje insulina i time stаbilizuje nivo šećerа u krvi, takođe i povećаvа metаbolizаm glukoze. Kako od veće količine šećera u krvi može doći do skladištenja neželjenih masti, cimet snižava nivo šećera u krvi i time sprečava nagomilavanje masnih naslaga. Takođe, cimet ubrzava metabolizam, snižava nivo lošeg holesterola u krvi i smanjuje apetit – što su sve pozitivni efekti kada je mršavljenje u pitanju.

Đumbir poboljšava proces varenja hrane i ubrzava metabolizam, a vrši i detoksikaciju – čišćenje organizma, što pogoduje mršavljenju. Takođe, đumbir ima sposobnost da razlaže masti u organizmu, te pospešuje gubitak kilograma.

Đumbir i cimet zajedno mogu da se koriste kao prirodno sredstvo za mršavljenje koje daje odlične rezultate. Pored toga što će uticati na gubljenje suvišnih kilograma, đumbir i cimet će povećati kvalitet vašeg zdravlja i sprečiti nastanak mnogih bolesti.

Đumbir i cimet za mršavljenje možete koristiti u različitim kombinacijama: tako što ćetre piti čaj od đumbira i cimeta, tako što ćete u vaš omiljeni čaj dodati malo cimeta i rendanog đumbira, tako što ćete pripremiti lekovitu smesu od cimeta i đumbira (uz dodatak meda) i uzimati svako jutro pre doručka itd.

Povezano>>> Djumbir za mršavljenje

Đumbir cimet i med za mršavljenje

Đumbir, cimet i med za mršavljenje: pomešajte 2 kašičice meda, pola kašičice cimeta i pola kašičice đumbira u prahu, a ovu smesu koristite kao namaz ili možete uzimati ujutru na prazan želudac.

Med sаdrži аntioksidаnse i enzime koji imаju rаzličite zdrаvstvene efekte u organizmu, pored toga je i odličan prirodni konzervans – pa se med često koristi za pripremu lekovitih pripravaka u kombinaciji sa drugim supstancama. Đumbir, cimet i med su vrhunska kombinacija za mršavljenje, spoj tri neverovatno lekovita sastojka koji utiču na mršavljenje. Probajte, pa se uverite.

Saznajte više>>> Med djumbir, cimet i karanfilic za mršavljenje