dijeta

Po preporuci lekara.

Iako je mnogima cilj da za što kraće vreme izgube mnogo kilograma, ne treba zaboraviti da dijeta ne sme da ugrozi vaše zdravlje.

Umesto da se izgladnjujete, pokušajte da smršate sa sledećim planom ishrane koji predlažu lekari:

Doručak: žitarice sa voćem ili bobicama, omlet od dva jaja, povrće. Čaj, kafu, jogurt, mleko – možete piti po svom izboru, ali bez šećera, bez zaslađivača i sirupa.

Ručak: posno meso, riba, piletina sa salatom i prilogom od složenih ugljenih hidrata. Jedite pirinač, heljdu, ječam, testenine, kus-kus, pasulj, grašak.

Važna tačka svake dijete je količina hrane. Zapamtite: veličina porcije mesa – veličina vaše pesnice, salata – dve stisnute pesnice, prilog – stegnuta pesnica.

Večera: Večera je ista kao i ručak, ali je poželjno da se poveća za četvrtinu deo povrća i smanji količina garnira za pola.

dijeta

Zapamtite, između obroka je dozvoljeno grickanje. Užina je poželjna i to može biti na primer, voće ili povrće, nezaslađeni čaj ili kafa.Ukoliko zaista ne možete bez slatkiša tokom dijete, lekari preporučuju da to budu suve šljive ili sušene kajsije. Ali opet, zapamtite broj – ne više od 4-6 komada.