Svi mi želimo da imamo seksi ravan stomak, naročito kad dođe leto, i voljni smo da radimo na tome da ga steknemo. Problem je u tome što mnogi ljudi traće svoj trud i vreme u želji da to postignu, jer imaju pogrešne informacije o tome kako da učine stomak ravnim. Evo 5 mitova u vezi toga u koje ne bi trebalo da verujete…

ŠTO VIŠE TRBUŠNjAKA – TO BOLJE
Dodatni trbušnjaci neće zategnuti vaše stomačne mišiće. Istina je da svi imamo stomačne mišiće, samo što oni ostaju skriveni ispod tankog sloja debljine na stomaku.

Ako želite ravan stomak, morate se fokusirati na uklanjanje tog sloja masti. Ključ je u tome da se ne opterećujete trbušnjacima, nego da se koncentrišete na sagorevanje viška masti.

ravan stomak mitovi

IZGLADNJIVANJEM ĆETE DOBITI RAVAN STOMAK
Verovatno s vremena na vreme mislite da je izgladnjivanje jedini način da izgubite kilograme i steknete ravan stomak. Ne samo da izgladnjivanjem nećete postići nikakav efekat, nego možete i naškoditi sebi. Možda mislite da će smanjenje unosa broja kalorija dati brže rezultate. Izgladnjivanje može dovesti do poremećaja metabolizma, a to će samo odložiti očekivani rezultat i sporije ćete postići ono što hoćete. Veoma je važno da imate zdrav i dobar obrok. Ako jedete manje, možete izgubiti težinu, ali izgladnjivanjem sigurno nećete uspeti u tome.

SET DIJETETSKIH PROIZVODA DAĆE BOLJE REZULTATE

Postoji mnogo setova dijetetskih proizvoda koji su osmišljeni za gubljenje kilograma. Proizvodi iz tih setova obično sadrže prerađeni šećer i neke veštačke sastojke koji nisu potrebni vašem telu. Neki od sastojaka u ovim setovima neće vam pomoći da izgubite kilograme, jer su visokokalorični. Pokušajte da izbegnete ove setove i držite se prirodne hrane.

AKO HOĆETE RAVAN STOMAK, IZBEGAVAJTE UGLJENE HIDRATE
Postoji mnogo zabluda u vezi sa tim da su ugljeni hidrati štetni po zdravlje. Istina je sledeća: možete unositi ugljene hidrate dok pokušavate da smršate. Kao što je rečeno ranije, važno je da izbegavate setove dijetetskih proizvoda i držite se prirodne hrane, kao što su ovsena kaša i žitarice u zrnu. Ni u kom slučaju nemojte prestati sa unošenjem ugljenih hidrata!