dijeta sa bananama

dijeta sa bananamaPopiti čašu vode na tašte , ne jesti ugljene hidrate , jesti meso nedelju dana , izbegavati banane i krompire , sve su to načela pojedinih dijeta koje se smenjuju svake sezone baš kao i modni trendovi . Otkrijte laži o debljanju koje dokazuju zašto dijete ne treba pratiti slepo kao ni modu.

Banane goje
Uvreženo je mišljenje da banane goje zbog veće količine kalorija i ugljenih hidrata , što nije tačno .
Banane sadrže 3 prirodna šećera : saharozu , glukozu i fruktozu koji zajedno s vlaknima trenutno podižu energiju zbog čega su omiljeno voće sportista .
Da se ovog voća ne treba odreći potvrđuju i podatak kako 2 banane daju dovoljno energije za 90 – minutni trening , a jedna banana sadrži tek 60 kalorija , manje od jednog nemasnog jogurta .

Večeru treba izbegavati
Većina dijeta savetuje kako ne bi trebalo da jedu nakon četiri sata poslijepodne što nije efikasno u gubitku kilograma ako ste do tada pretjerali s unošenjem hrane i kalorija .
Sve se svodi na količinu kalorija koju ste tokom dana uneli u organizam i koja bi trebala biti srazmerna sa potrošnjom . Ukoliko ste do večere konzumirali izuzetno malo hrane slobodno priuštite sebi bogatiji obrok pritom pazeći da on bude nutritivno hranjiv .

Krompir – neprijatelj mršavosti
Krompir predstavlja dragoceni izvor ugljenih hidrata skroba i vode koja čini čak 75% sastava ove gomoljaste biljke . Osim toga krompir od 100 grama sadrži 10-15 mg vitamina C , vitamine B1 , B2 i vitamin E koji je prisutan u kori .Od minerala nalazimo u njemu 25 mg magnezijuma i sve to skupa daje nam 83 kalorije .
Stoga tvrdnje kako ovo povrće treba izbegavati u nameri mršavljenja nije tačno , jer nezdravi faktor je način termičke pripreme .
Pripremite kuvani krompir s nekoliko kapi maslinovog ulja dok onaj prženi valja izbaciti iz menija .

Voda rastvara kilograme
Reklame koje besramno vrebaju žene koje žele da budu u formi i vitke bez previše truda najčešće se odnose na konzumaciju vode u enormnim količinama . Ispijanje vode može smanjiti ‘ lažne signale gladi ‘ , s obzirom da naš mozak u većini slučajeva šalje pogrešne upute jer 80% vremena nismo gladni nego žedni .
No voda nikako nije efikasna u smanjenju kilaže ako je konzumiramo nakon teškog i nezdravog obroka ona oslobađa telo od toksina , ali ne od kilograma .

Proizvodi sa smanjenim udelom masti najbolji su za gubljenje težine
Brojna istraživanja pokazala su kako ljudi u nastojanju da smršaju konzumiraju light proizvode uvereni kako je to zdravija verzija izvorne namirnice .
No kada je kalorijska vrednost u pitanju kod većine tih proizvoda razlike su minimalne . Osim toga skloni smo tendenciji verovanja kako proizvode s manjim procentom masti možemo jesti u neograničenim količinama , što je potpuno pogrešno .

Rešenje je u pak u umerenosti i konzumiranju prirodnih proizvoda bez industrijskih obrada koje će našem organizmu dati potrebnu dozu zdravlja .