Nažalost, ako ste bucmasti u licu, ljudima automatski delujete deblji nego što jeste. Jedini način da smršate u licu jeste potpuno mršavljenje, jer ne postoji način da se mršavi samo u jednom delu tela.

Bucmasto lice nije uvek posledica prekomerne težine, već može biti posledica i zadržavanja vode u organizmu i postoje načini da se izborite sa tim i tako „smanjite“ i tonirate lice.
 
 

Saveti za mršavljenje u licu

1.Smanjite unos šećera i soli
Jedna od najvažnijih stvari koja može umnogome pomoći kod mršavljenja u licu jeste smanjivanje unosa šećera i soli. Ove namirnice su, po „količini štetnosti“ u rangu sa alkoholom kada je u pitanju nadutost lica. Smanjite unos rafinisanog šećera i soli i jedite više voća i povrća. Ovo će takođe pomoći kod izbacivanja suvišne vode iz organizma i generalno poboljšati izgled i zdravlje Vaše kože.

kako smrsati u licu

2. Izbegnite dehidrataciju i pijte što više vode
Zadržavanje vode, što je glavni uzrok nadutosti lica, nastaje ukoliko ne pijete dovoljno vode. Kada ne unosite dovoljno vode, Vaš organizam „misli“ da nemate priliku da pijete dovoljno vode i zato zadržava zalihe, često i u licu. Najjednostavniji način da se izborite sa ovim jeste da pijete mnogo vode tokom dana. Opšteprihvaćena preporučena dnevna doza za odrasle je oko dve litre vode.

3. Smršajte
Ne zaboravite da ne postoji način pomoću koga možete smršati u samo jednom delu tela. Zato, ako želite da smršate u licu, započnite neku dijetu i krenite u teretanu kako biste sagoreli masnoće u organizmu – tako će se izgubiti i masnoća sa lica.

4. Smanjite unos alkohola
Jedan od najboljih načina jeste da smanjite alkoholna pića. Ovo se svakako neće svideti obožavaocima vina, ali alkohol je jedan od glavnih krivaca za crveno i podbulo lice. Alkohol uzrokuje dehidrataciju, koja je uzrok zadržavanje vode u organizmu, a takođe sadrži i mnogo „beskorisnih“ kalorija. Zato je najbolje potpuno prestati sa unosom alkohola kako bi Vam lice izgledalo mršavije i lepše.

5. Ako želite smršati u licu izbacite brzu hranu i nezdrave grickalice
Brza hrana i grickalice su jedna od najgorih stvari kada je u pitanju igled lica. Prepuni su masnoća, tako da će brza hrana još i doprineti gojenju, a grickalice (poput čipsa i sličnih) sadrže izuzetno visok nivo šećera i soli.

6. Unosite više kalcijuma
Kalcijum je mineral koji pomaže kod sagorevanja masnoća, kao i izbacivanja suvišne tečnosti iz organizma. Ako želite smršati u licu potrudite se da jedete što više hrane bogate kalcijumom – opredelite se za niskomasne mlečne proizvode i „zeleno“ povrće.

7. Stojte uspravno
Još jedan veoma prost, a efikasan savet – obratite pažnju na držanje i položaj tela. Ukoliko stojite pogrbljeno, lice vizuelno deluje veće i podvaljak je vidljiviji i upadljiviji. Zato radite vežbe koje će Vam ispraviti kičmu i poboljšati držanje i uvek držite glavu uspravno i visoko, zabačenih ramena. Ovo je posebno preporučljivo ljudima koji rade sedeći i presede veći deo dana.

8. Neki lekovi mogu izazvate zadržavanje vode u organizmu
Pojedini lekovi mogu izazvati nadutost lica zbog zadržavanja tečnosti u organizmu. Porazgovarajte sa svojim lekarom o tome i pitajte da li neki od lekova koje uzimate imaju kao nuspojavu nadutost lica i zadržavanje vode i vidite da li postoji adekvatna zamena za te lekove, koji ne izazivaju ovakve neželjene efekte.

9. „Facijalna joga“
Možda deluje čudno, ali ima odličan efekat kada je u pitanju punačko lice – pokušajte sa „facijalnom jogom“ ili vežbama za mišiće lica (grimase i sl.), jer to pomaže ne samo da uobličite lice onako kako želite, već će Vam lice delovati mlađe. Samo potražite termin „facijalna joga“ (facial yoga na engleskom) i naćićete mnoštvo objašnjenja za ove vežbe.

10. Koristite šminku kako bi Vam lice delovalo mršavije
Šminka takođe može biti odgovor na pitanje „kako smršati u licu“, jer je odlična kao instant-rešenje – vizuelno može učiniti čuda tako što će, ako se našminkate „kako treba“, Vaše lice delovati manje bucmasto. Koristite puder ili podlogu za nijansu svetliju od boje Vašeg tena na sredini lica, a sa strane stavite tamniju podlogu. Ova kombinacija ostavlja utisak izduženijeg lica i upalijih obraza.Naravno ako planirate da smršate u licu posebno se pridržavajte prvih 5 saveta.