sacuvati vitku liniju1. Uživajte u životu: I to odmah, ne neki drugi put! Bucmasti ljudi troše ogromne količine energije na prebacivanje sebi samima i neprekidno su u stanju velike frustracije. Pođite od toga da par kilograma više, istina, nije svejedno, ali da vam to ne sme upropastiti radost življenja.

2. Obuzdajte apetit Celuloza zasićuje, i to bez kalorija, a osim toga i drži pod kontrolom nivo šećera u krvi. Ako vaš organizam nije u stanju da dobro vari pšenične klice, jedite integralni hleb ili pomorandže. Jednako su dobre i mahunjače.

3. Zasitite se pogledom: Ima razloga zašto se kaže da smo gladni očima, zato umesto polupraznog velikog tanjira, uzmite prepun mali tanjir. Imaćete osećaj da ste pojeli ogromnu porciju.

4. Tečnost umesto hrane: Mnogi od nas brkaju glad i žeđ, pa zato kad ste gladni popijte čašu vode. Ako i posle nekog vremena budete gladni, pojedite nešto malo i nekalorično.

5. Ekstra sagorevanje masnoća: Posećujete fitnes klub? Izvrsno, samo to vam neće pomoći da sagorite suvišnu masnoću. Trening počnite prvo steperom ili rotopedom – 20 minuta, zatim 10 minuta jačanje mišića, sledećih 10 minuta vežbe za srce, a posle toga još 10 minuta na spravama. Samo na taj način ćete uspeti da održite onu brzinu pulsa koja je neophodna za sagorevanje masnoća.

6. Naučite da čekate: Od svakog obroka napravite događaj. Naviknite se da jedete za postavljenim stolom sa kompletnim priborom. Pustite da vam se svaki zalogaj topi na jeziku. Nemojte tokom jela čitati niti pričati o poslu. Pre nego što ponovo sipate jelo u tanjir, napravite pauzu od 10 minuta. Tek posle toga, i samo ako ste još uvek gladni, nastavite da jedete, ali i tada polako i natenane.

7. Ko rano rani: Ukoliko se bavite sportom, vaše telo se prvo oslobađa ugljovodonika nagomilanih u jetri i mišićima. To traje oko 20 minuta. Tek posle toga, kada su ćelije potpuno prazne, može da počne sagorevanje masnoća, što znači da bi trebalo da trenirate oko sat vremena kako biste postigli najbolje rezultate. Zato savetujemo da počnete odmah ujutru. Organizam preko noći prazni sve “rezervoare”, tako da se sa sagorevanjem masnoća može krenuti odmah izjutra. Isključivo pre doručka!

8. Samo bez kože Pileće belo meso je idealno za suzbijanje velike gladi. Ako prvo skinete onu sočnu, hrskavu, rumeno pečenu kožicu, imaće 130 kilokalorija manje, a dobićete mnogo belančevina koje suzbijaju glad i podstiču sagorevanje masnoća.

9. U kiselim namirnicama je snaga: Jedna od najboljih materija za sagorevanje masnoća je vitamin C, najbolje u prirodnom stanju. Svakog dana popijte sok 4 limuna, a ako možete, jedite limun u kriškama, jer “meso” limuna sadrži dragocene bioflavonoide koji su u stanju da 30 puta uvećaju dejstvo vitamina C.

10. Vaga laže: Možda vam se već desilo da ste neko vreme vežbali do iznemoglosti, a da se igla na vagi nije ni pomerila. To je zato što je mišićna masa teža od sala.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *