vezbanje za bolju erekcijuDa li ponekad imate problem sa erekcijom?
Da li se skljokate posle prve runde seksa?

Verovatno vaše telo ima lošu kontrolu protoka krvi. Ćelije koje sačinjavaju krvne sudove oslobađaju hemikaliju koja ubrzava protok krvi u tkiva i organe. Debljina, nedostatak vežbanja i visokomasne namirnice koje sadrže i visokorafinisani šećer čine ove ćelije smežuranim, što otežava protok krvi u penis kad pokušavate da imate odnos.
Women’s World piše da vijagra pomaže mnogim muškarcima sa problemom erekcije. Prevencija je ipak bolja nego rešavanje problema lekovima…

Vežbanje za bolju erekciju
Vežbanje poboljšava protok krvi kroz celo telo. U stvari, studije pokazuju da istezanje nogu povećava protok krvi u penis za više od 21 odsto za samo 30 sekundi!
Takođe, uključite više ribe i oraha u svoju ishranu. Riba je bogata omega-3 masnim kiselinama koje poboljšavaju zdravlje krvnih sudova. Orasi sadrže monosaturisane masti koje su povezane sa višim nivoima testosterona kod sredovečnih muškaraca. Seksualno zdravlje je važan deo zdravog života koji stavlja akcenat na vežbanje, kontrolu težine i zdravu ishranu.

Gojaznost i problemi sa erekcijom
Ukoliko ste debeli i malo vežbate nemojte se iznenaditi ako se pojave problemi sa erekcijom. Umesto uobičajene slike koja podrazumeva uzbuđenje, nadolazak krvi u penis, pošto zdravi krvni sudovi oslobađaju hemikaliju nitrooksid koja uvećava protok krvi i – akciju, može se dogoditi da stvari ne krenu tim tokom.

Gojaznost, neredovno vežbanje i loša ishrana čine svoje. Krvni sudovi u penisu odjednom imaju problema da se otvore, što utiče na erekciju. Vežbanje brzo obnavlja metaboličko zdravlje u krvnim sudovima penisa – čineći erekcije ponovo lakim. Nedavna studija Boston univerziteta koju je predvodio dr Irwin Goldstein pokazala je da ljudi koji sagore 200 kalorija vežbanjem imaju manje erektivnih problema od onih koji sede. Ova studija kaže da bi Amerika u slučaju kad bi svaki čovek hodao samo dve milje dnevno, pet dana u nedelji, bila zemlja pastuva.