Može li se uticati na bebin pol

moze li se uticati na pol deteta

MOŽE LI SE UTICATI NA BEBIN POL PRIRODNIM PUTEM?

Čim zvanično počnete “raditi” na tome da zatrudnite, čućete razne ideje o tome kako možete uticati na pol budućeg deteta. Jesu li sve to puka naklapanja?

PRIČA SE…
Seks u “psećoj pozi” povećava šanse za dobijanje muškog deteta.
A ISTINA JE…
To su bapske priče. Navodno, zahvaljujući ovoj pozi (koja omogućava duboku penetraciju), sperma dospeva još bliže jajašcetu, pa tako spermatozoidi Y mogu preteći one X. S druge strane, pri pozama s plićom penetracijom, poput one misionarske, sperma ne dospeva tako blizu jajašcetu, pa spermatozoidi X polako ali sigurno nadživljuju brze, ali slabije Y-kolege, dospevajući do jajašceta. Ali ne postoje dokazi koji bi poduprli ovu teoriju. Tokom istraživanja oplođivanja in vitro, doktori su stavili 40.000 spermatozoida odmah do jajašceta – i šanse za začetak oba pola bile su “fifti-fifti”.

PRIČA SE…
Ako upražnjavate seks tri dana pre ovulacije, dobićete žensko dete.
A ISTINA JE…
Neka manja istraživanja sugerišu postojanje veze između tajminga seksualnog odnosa i detetovog pola, ali to još nije dokazano. Teorija kaže da je spermatozoid s hromozomom X (ženski sprematozoid) veći i otporniji, te tako uspeva da opstane duže čekajući da se jajašce oslobodi. Iako u tome postoji izvesna logika, dokazi još nisu dovoljno ubedljivi, tvrde stručnjaci. Slobodno testirajte ovu teoriju u praksi – ali odložite krečenje dečje sobe u ružičasto, za svaki slučaj.

Loading...
loading...
----