lekovito bilje protiv nadimanja

Ako osećate tegobe dok vodite ljubav one mogu biti posledica ozbiljnih ginekoloških oboljenja.Otkrijte uzroke ovih neprijatnih simptoma i otklonite ih…
BOLNI POLNI ODNOSI
Već neko vreme osećate bol tokom odnosa a ne znate zbog čega?
Sigurni ste da uzrok vašeg problema nije XXL veličina partnerovog penisa i grub seks, ali ne možete naslutiti šta izaziva tu upornu, neprijatnu tegobu i kako da je otklonite?
Ne očajavajte i ne udaljavajte se zbog toga od partnera!
Bolan polni odnos (medicinski -dispareunija) uglavnom je znak ginekoloških oboljenja, a u izuzetno retkim situacijama može biti i posledica psihomatskih problema.
Ali kakvu god pozadinu da ima, vežbe i lekovi pomoći će vam da rešite problem!
Proučite naš vodič kroz simptome i saznajte šta može uzrokovati bolove i šta treba da preduzmete da biste ponovo uživali u seksu.

BOL U USMINAMA
Stidne usne bole vas tokom odnosa i na najmanji dodir, a nakon odnosa otiču?
Lako je moguće da imate upalu Bartolinijeve žlezde. Taj neprijatni i ne tako redak problem nastaje usled nelečene ili neadekvatno lečene vaginalne infekcije, a ukoliko se zanemari, izaziva brojne ozbiljne komplikacije.
ŠTA UČINITI
Potražite ginekološku pomoć, jer se upala može izlečiti samo antibioticima. U međuvremenu, stavljajte hladne obloge na bolno mesto i nosite pamučne gaćice da biste ublažili iritaciju.

BOL U MEDJICI
Prilikom ulaska penisa u vaginu, u predelu između usmina i anusa osećate pulsirajuću bol i zatezanje kože?
Verovatno je uzrok toga ožiljak nastao usled oštećenja međice tokom porođaja.
ŠTA UČINITI
Masirajte osetljivu regiju lubrikantom na bazi vode ili nekim blagim biljnim uljem. Ako to ne pomogne, konsultujte se s ginekologom o operativnom uklanjanju ožiljka.

BOL U DNU VAGINE
Za vreme seksa i neposredno nakon odnosa, u vaginalnom otvoru osećate bol, svrab i peckanje i pojačano lučite sekret? Evidentno je da imate vaginitis – upalu vaginalne sluzokože uzrokovanu bakterijama ili gljivicama.
ŠTA UČINITI
Uradite bris na hlamidiju, mikoplazmu, ureaplazmu i ešerihiju koli. Na osnovu tih rezultata, ginekolog će vam prepisati odgovarauće lekove. Dotad ispirajte intimnu regiju čajem od kantariona, koji ublažava simptome svih vaginalnih infekcija.

BOL PRI VRHU VAGINE
Prilikom malo dublje penetracije osećate bol pri vrhu vagine? Verovatno patite od vulvodonije (preosetljivosti vaginalnih nerava) ili imate kondilome, miome ili adenimiozu (specifičan oblik endometrize, koji karekteriše urastanje endometrijuma u mišićni sloj materice).
ŠTA UČINITI Kako možete pretpostaviti, da biste se rešili ovog neprijatnog osećaja, morate ukloniti njegov uzrok. Prema tome.. pravo ginekologu.

BOL IZNAD PUBICNE KOSTI
Užitak s partnerom često vam kvari probadanje u predelu iznad pubične kosti? Pored toga, po završetku odnosa trčite u toalet jer imate jak nagon za mokrenjem? Po svemu sudeći, dobili ste cistitis.
ŠTA UCINITi Kotrljajte flašicu napunjenu toplom vodom po stomaku, pijte čaj od suručice (ta biljka efikasno uništava mikrobe i umiruje bolove) i javite se lekaru radi određivanja adekvatne antibiotske terapije.

BOL U PREDELU JAJNIKA

Tokom seksa povremeno osećate tup bol s leve i/ili desne strane malog stomaka? Skoro je sigurno da imate cistu na jajniku ili upalu jajnika. Ali ne paničite, u oba slučaja lečenje je uspešno.
ŠTA UČINTI
Obratite se ginekologu, koji će, na osnovu anamneze i ultrazvučnog pregleda, ustanoviti tip i stadijum bolesti te odrediti terapiju. Tako će se kupirati bol i sprečiti komplikacije.

BOL U CELOJ KARLICI
Dok vodite ljubav, boli vas područje od prepona do pupka? Moguće je da imate upalu karlice, podmuklu infekciju koja zahvata sve reproduktivne organe, ili priraslice na jajnicima i jajovodima.
ŠTA UCINITI
Za prvu pomoć stavljajte tople obloge od belog vina i šveden bitera na prepone. To će momentalno ublažiti bolove u karličnoj regiji.Kad nađete vremena, posetite ginekologa.

BOL PO SREDINI STOMAKA
Pri penetraciji osećate oštar, sevajuć bol u središnjem delu stomaka i povremeno tačkasto krvarite? Simptomi su najverovatnije posledica endometrioze – urastanja tkiva materice u jajnike, jajovode, creva ili neki drugi organ trbušne duplje.
ŠTA UCINITI
Što pre proverite je li ova pretpostavka tačna, a ako jeste, započnite lečenje. Endometrioza se ne sme zanemariti jer neretko uzrokuje sterilitet.

BOL U DONJEM DELU LEDJA
U sedećoj pozi boli vas u predelu trtične kosti? Možda imate fibroide (benigne tvorevine na materici), endometriotične ciste ili ožiljke nastale tokom porođaja ili nekih ginekoloških intervencija.
ŠTA UČINITi Pre seksa prskajte trtičnu kost analgetskim sprejom. I obavezno idite ginekologu da biste rešili primarni problem, jer navedene promene s vremenom mogu prouzrokovati ozbiljne komplikacije.

ŠETAJUĆI BOL
Pri penetraciji osećate nelagodu, zatezanje i bol u vagini, koji nije uvek lokalizovan na istom mestu? UzroK vašeg problema je suvoća vagine.
ŠTA UČINITI
Jedite namirnice bogate fito-estrogenima (kikiriki, indijske orahe, bademe, suvo grožđe, kukuruz, lanene semenke, zobene pahuljice, kuvano žito) i neposredno pre seksa mažite vaginu lubrikantom. Tako ćete podstaći lučenje sluzavog sekreta i povećati vlažnost vaginalne sluzokože.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *