ARTRITIS LECENJE

Reumatski artritis se pored klasičnih lekova može uspešno lečiti i prirodnim lekovima protiv artritisa.Lečenje na prirodan način je moguće a o tome svedoče hiljade izlečenih ljudi.Naoružajte se i vi prirodnim lekovima i krenite u borbu…
ARTRITIS LECENJE
Artritis lečenje prirodnim lekovima
Tamjanovo drvo
Bosvelijske kiseline su najvažniji sastojak tamjana. Imaju snažno protivupalno dejstvo i efikasno ublažavaju bol kod artritisa, ali za razliku od konvencionalnih lekova, ne izazivaju nuspojave. Tamjan poboljšava cirkulaciju i dotok krvi kroz krvne sudove oštećene upalom, što dodatno pomaže zglobovima ugroženim artritisom. Njegovo moćno protivupalno dejstvo pomaže i kod Kronove bolesti i cisti.

Kurkuma
Zbog protivupalnih svojstava, kurkuma se često koristi u prirodnim proizvodima za lečenje artritisa. Njena efikasnost dokazana je u brojnim istraživanjima.Kurkumin, glavni aktivni sastojak, dobrovoljcima je efikasno ublažio jutarnju ukočenost i otoke zglobova. Doza od 1.200 mg kurkumina deluje protiv artritisa isto kao i 300 mg protivupalnog leka fenilbutazona.

Cink
Smanjuje rizik od reumatoidnog artritisa. Nedostatak cinka u ishrani povećava rizik od upale vezivnog kao i pojave celulita.Cink pomaže i dijabetičarima, zbog svoje uloge u nastajanju insulina, i neutrališe višak bakra, koji je jedan od uzroka artritisa. Hrana koja sadrži cink uključuje mahunarke, integralne žitarice, bundevu i njene semenke, soju i grašak.

Mangan
Potreban je za sintezu osnovnih komponenti hrskavice. Nedostatak može dovesti do bolova u kolenu, hronične malaksalosti, umora i gubitka ravnoteže. Ima ga u ananasu, ovsenom brašnu, koštunjavim plodovima, mahunarkama, spanaću i čaju.

Đumbir
Koristi se hiljadama godina u ajurvedskoj medicini za lečenje različitih reumatskih oboljenja i za bolesti mišića i kostura. Daleko je vredniji od konvencionalnih kortikosteroidnih protivupalnih lekova, koji mogu imati ozbiljne nuspojave. Sprečava stvaranje upalnih materija prostaglandina i leukotriena, razgrađuje upalne tečnosti i kiseline u zglobovima, a ne izaziva nikakve nuspojave.

List crne ribizle
Ovo je jedan od najboljih prirodnih antireumatika. U terapiji se koristi S.I.P.F. – ekstrakt lista crne ribizle za oralnu upotrebu, kao i gel za nanošenje na bolne zglobove. Oboje je vrlo efikasno za suzbijanje i olakšavanje tegoba kod reumatoidnog artritisa i drugih upalnih bolesti zglobova.

Karanfilić
Koristi se kao protivupalno sredstvo kod reumatskih bolesti. Ulje karanflića idealno je za masažu upaljenih zglobova.

List koprive

Ima antireumatsko i diuretičko dejstvo i stimuliše lučenje žuči. Službeno je odobren za lečenje reumatoidnog artritisa i artroza, bilo kao samostalan lek, bilo kao dodatak terapiji. Tinktura ili infuzija lista koprive smatraju se najboljim sredstvom za pojačanje izlučivanja mokraćne kiseline, pa su zato idealan lek za giht. Koristi se više meseci, bez pauze do pola godine. Uvek uzimajte sveže preparate.

Suručica
Njeno delovanje otklanja bol i upale kao aspirin. Posebno se preporučuje kao diuretik za izlučivanje tečnosti koja se nakuplja u zglobovima kao posledica upale. Podstiče eliminaciju tečnosti i otpadnih materija. Kori-em surućice

ARTRITIS LEČENJE ČAJEVIMA-ČAJEVI ZA ARTRITIS

-Zova, breza, glog, bela vrba, troskot, maslačak, rutvica. Pijemo tri puta dnevno po jednu šolju čaja četvrt sata pre obroka.

-Zova, crna ribizla, kopriva, matičnjak, preslica, hajdučka trava, zlatnica, bela vrba. Pijemo tri puta dnevno po jednu šolju čaja četvrt sata pre obroka.

-Zova, kukuruzna svila, matičnjak. Tri kašike mešavine tog bilja poparimo litrom vode i pustimo da odstoji deset minuta. Pijemo tri puta dnevno po jednu šolju čaja između pojedinih obroka.

-Majčina dušica, kantarion. Kod izrazito bolnih zglobova čaj pripremamo tako da dve kašike mešavine tog bilja poparimo s pola litra ključale vode. Ostavimo da odstoji deset minuta, zasladimo medom, sipamo u termos bocu i pijemo više puta na dan.
-Medveđa šapa, kopriva, preslica. Svakog dana tokom tri nedelje pijemo po čašu čaja od preslice, i to pola sata pre doručka i pola sata pre večere. Tokom dana popijemo još i četiri čaše čaja od koprive. Od toga odvojimo pola čaše i tome dodamo jednu veliku kašiku švedskih kapi.
Povezano Reuma odgovori na najčešća pitanja
Reumatske bolesti prirodno lečenje
Artritis vrste i prirodno lečenje
Vežbe za reumu
Biljni čajevi za reumu

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *