korijander

Može se sa lakoćim reći da je korijander jedan od najefikasnijih i najnežnijih detoksifikatora od teških metala i drugih toksina.  Takođe bi trebalo da znate da korijander vrlo efikasno izvlači živu iz organa vašeg tela.

 

Napomena: Stručnjaci kažu da se teški metali vezuju za niz ozbiljnih bolesti poput kancera, srčanih oboljenja, oštećenja mozga, emocionalnih problema, bolesti bubrega,pluća i slabih kostiju.

Ovo izuzteno zdravo povrće je puno mnogih zdravih nutrijenata i minerala kao što su kalijum, kalcijum, mangan, gvožđe i magnezijum. Ono takođe sadrži velike količine vitamina A i K i dokazano je da da ima antiseptična, antigljivična i antiupalna svojstva što pomaže smirivanju infekcije i upale i pročišćava organizam.

korijander

Kako koristiti korijander

Ovo je najverovatnije najbolji, najjeftiniji i najefikasniji metod koji možete praktikovati svakodnevno. Sve što treba da uradite jeste da sameljete šaku svežeg, organskog korijandera koji zatim možete dodati u jela ili ceđeni sok.

Recept sa korijanderom

Potrebni sastojci:

  • ½ šolje sitno seckanog organskog korijandera
  • ½ šolje organskog soka od jabuke
  • ½ šolje vode
  • kašičica praha od pšenične trave (ili bilo kog drugog zelenog praha)

Uputstvo:

Ovaj recept je vrlo jednostavan za pravljenje. Samo sve sastojke ubacite u blender i miksujte dok ne dobijete ujednačenu smesu. Rezultati će vas oduševiti.