Kukuruzna svila je najjači prirodni diuretik,pomaže kod oboljenja bubrega,olakšava rad jetri,a korisna je i za mršavljenje.
kukuruzna svila
Sveža kukuruzna svila u sebi sadrži masno i eterično ulje, smolu, gurnu, alkaloid koji ima osobinu da steže krvne sudove, hlorofil, fosfornu kiselinu i dosta kalijuma i mangana. Smatra se da je u obliku čaja jedan od najačih prirodnih diuretika. Konzumiranjem ovog čaja toku 24 sata može se nekoliko puta povećati količina izlučene mokraće, i to bez štetnih posledica, što je naročito bitno kod onih bolesti gde sakupljanje vode ima nepovoljno dejstvo na organizam. Čaj od kukuruzne svile ublažava sve tegobe u vezi sa bubrezima. Ukoliko ga koristite duže vreme, rastvara kamen u bubrezima i izbacuje pesak iz ovih organa. Pored toga, izbacivanjem veće količine mokraće organizam se oslobada viška fosfora i belančevina, što znatno umanjuje reumatične tegobe, tegobe kod gihta koje su praćene bolovima u zglobovima, probleme vodene bolesti, a prilično blagotvorno deluje i protiv oticanja nogu. Sa vodom će se izlučiti i ostale štetne materije, pa redovno konzumiranje ovog čaja potpomaže cirkulaciju, pročišćava kry i olakšava rad jetre. Naravno, uz ovakvo dejstvo, podrazumeva se da pomaže kod svih oboljenja mokraćnih puteva, upale mokraćnog mehura, pospešuje lučenje mokraCe i pomaže kod noćnog mokrenja. Zbog izraženog diuretskog dejstva, čaj od kukuruzne svile može vam pomoći i kad želite da smršate (naravno, uz odgovarajuću dijetu i vežbe), jer će uz njegovu pomoć vaš organizam ubrzano izbacivati sve štetne materije.

KUKURUZNA SVILA ČAJ PRIPREMA
Jedna kašičica dobro osušene kukuruzne svile (ukoliko je nepotpuno osušena, gubi dejstvo) prelije se šoljom vrele (nikako ključale) vode, ostavi nekoliko minuta i procedi. Uzima se po supena kašika toplog nezasladenog čaja na svaka dva-tri sata. Ako vam se ukus ne dopada, dozvoljeno je popraviti ga limunom. Ukoliko su vaše tegobe izražene, čaj možete piti i u većim količinama – potrebno vam je 25 grama kukuruzne svile i litar vode za pripremu čaja, koji potom možete piti kad ožednite, umesto vode.

Za urinarne infekcije
Ovaj čaj najčešće se koristi za otklanjanje urinarnih infekcija i poremećaja.To je zato što ovaj specifičan čaj ima mnoga diuretička svojstva koja mogu da pomognu u izbacivanju neželjenih toksina iz urinarnog trakta.Čaj takođe može da podstakne mokrenje i smanjenje upala, što može da smanji osećaj bola i drugih pratećih simptoma koji se obično javljaju kod infekcija bešike i drugih delova urinarnog trakta.

Za visok krvni pritisak
Za osobe koje pate od visokog krvnog pritiska čaj od kukuruzne svile može da bude dobar prirodan način za njegovo snižavanje.Pošto je ovaj čaj prirodan i nema posledica kao neki lekovi iz grupe diuretika on može u potpunosti da ih zameni.

Za spoljnu upotrebu
Čaj od kukuruzne svile može se koristiti lokalno za ublažavanje kožnih problema kao što su svrab,osip,crvenilo.Ovaj čaj ima antibakterijsko i antiseptičko dejstvo i sprečava infekciju na pogodjenim oblastima kože. Nanesite ga lokalno da ublažite bol i svrab uzrokovan ujedima i ogrebotinama.
POGLEDAJ > > > >ČAJEVI ZA IZBACIVANJE VIŠKA TEČNOSTI
ISHRANA KOD KAMENA U BUBREGU

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *