Masnoće svakako treba unositi u organizam, ali je važno koje i u kojoj količini. Treba izabrati kvalitetna, nerafinirana, hladno ceđena ulja. Za ručak je dovoljno oko 15 grama (3 kafene kašičice), a za večeru do 10 grama (1 -2 kafene kašičice). Ostale masnoće unosimo mlečnim proizvodima. Zato uvek treba birati proizvode sa niskim procentom mlečne masti. Masnoće ima i u mesu i u ribi. Uvek treba birati manje masna mesa, a masnoća iz ribe nije štetna jer ona je “dobra masnoća” koja ne šteti organizmu. Naprotiv, ako ovako koncipirate jelovnik i vodite računa – merite i kontrolišete masnoću koju unosite u organizam, nećete biti u opasnosti da unesete previše ili premalo masnoće.

Imunitet se jača hranom koja je, pre svega, sveža, koja nije konzervirana, industrijski obrađena, iz zamrzivača, i koja nije dugo stajala u frižideru. Jedite sezonsko voće i povrće, integralno pecivo, ribu, piletinu bez kožice, jogurt sa malim procentom masti i mleko. Veoma je važno i da se dosta krećete, da se bavite fit-nesom, ali i da vodite računa da, osim fizičke ravnoteže, uspostavite i psihičku, kao i emotivnu harmoniju. Imunitet je odbrana organizma. Zato, vodite računa o njemu, jer on vas čuva.

Ugljene hidrate treba jesti jednom dnevno. Dan možete započeti porcijom muslija sa nemasnim jogurtom (0,1 % mlečne masti) – običnim ili voćnim. Preporučujem 3 supene kašike muslija i 2 dl nemasnog jogurta. Ako dodate i 120 g svežeg, sezonskog voća, budite sigurni da ste dobro započeli dan. Još 1 dvopek u toku dana i to će zadovoljiti vaše dnevne potrebe. Ako se odlučite za pastu, onda je jedite sa povrćem, pečurkama ili parmezanom, ali nikako sa majonezom ili pavlakom. Jedite je kao obrok. Pogotovo se preporučuje pre treninga. Pirinač, integralni ili bez glutena možete kombinovati sa ribom, pečurkama ili povrćem. Treba ga jesti kao obrok i ne kombinovati ga sa drugim namirnicama. Ukoliko niste u mogućnosti da pripremate obroke, potrebe za ugljenim hidratima možete zadovoljiti jedući integralnu kiflu ili dva dvopeka. U svakom slučaju, jedan obrok u toku dana mora sadržavati ugljene hidrate.