Đumbir efikasno ubrzava cirkulaciju i zagreva organizam, olakšava menstrualne tegobe  i poboljšava potenciju…

Đumbir je jedinstvena biljka koja se koristi u svim sferama života; kulinarstvu, kozmetici, prehrambenoj industriji, kao i u medicini – za prevenciju i lečenje raznih oboljenja. Začin đumbir adrži mnoge korisne vitamine i amino-kiseline, pa blagotvorno deluje na organizam. Najbolje ga je koristiti u svežem obliku (sitno narendan ili iseckan), ali dobar je i đumbir u prahu, koji se može naći u skoro svim prodajnim objektima.

Đumbir za potenciju

Svojstvo đumbira da podstiče cirkulaciju i te kako ide naruku muškarcima, jer se na taj način poboljšava i potencija. Osim toga, začin đumbir se već vekovima koristi za lečenje neplodnosti kod muškaraca, s obzirom na to da je biljka bogata vitaminima i mikroelementima neophodnim za normalan rad muških polnih žlezda. Prvenstveno tu su cink, magnezijum. fosfor i gvožde, a sadrži i veliki broj vitamina koji doprinose povećanju šanse za začeće, kao što su retlnol tiamin, niacin, ribollavin. Koren đumbira sadrži amino-kiseline koje značajno poboljšavaju reproduktivnu funkciju, pa se upravo zato i koristi u spravljanju medikamenta ta lečenje muške neplodnosti.

djumbir za potenciju

Osim toga, začin đumbir ne samo da poboljšava potenciju kod muškaraca, već i kvalitet sperme (produžava život zdravih spermatozoida i povećava njihovu pokretljivost).

Poznato je da visok nivo lošeg holesterola u krvi može da uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme, kao što su gojaznost. poremećaj u radu jetre, kardiovaskularne tegobe ili dijabetes. Međutim, manje je poznato da povišen holesterol u krvi može uzrukovati snižavanje nivoa testosterona. koji je odgovoran za normalno funkcionisanje muškog organizma, potenciju i kvalitetne spermatogeneze. Upravo je to razlog zbog kojeg stručnjaci preporučuju muškarcima da što češće uzimaju koren đumbira, jer on veoma efikasno snižava nivo lošeg holesterola u krvi.

Tinktura od đumbira za zdravu prostatu

Alkoholna tinktura od korena đumbira ima široku primenu u lečenju upalnih procesa prostate. Sitno iseckati 100 g korena đumbira. sipati u staklenu flašicu ili teglu i preliti kvalitetnom domaćom rakijom. Ostaviti na tamnom mestu da odstoji dve nedelje i svakodnevno mućkati. Nakon toga procediti i čuvati tinkturu od đumbira, dobro zatvorenu, na tamnom i hladnom mestu. U slučaju bolesti prostate, uzimati 15-20 kapi tinkture rastvorene u šoljici vode, tri puta na dan. Preventivno uzimati 15 kapi ujutru, pola sata pre doručka.

Maska za kosu sa đumbirom

Maska za kosu s dodatkom dumbira jača kosu muškaraca i podstiče njen rast, a postupak spravljanja veoma je jednostavan: što sitnije narendatl koren đumbira, a zatim iz njega iscediti sok i utrljati ga u teme. Umotati kosu u topao peškir i ostaviti masku da deluje jedan sat.Nakon toga oprati kosu blagim šamponom.

Olakšava menstrualne tegobe

Istraživanja su pokazala da đumbir, zahvaljujući dragocenim nutrijentima, usporava starenje organizma i ubrzava cirkulaciju.

Naročito se preporučuje ženama koje pate od pred-menstrualnog sindroma jer ublažava bol i grčeve. Osim toga, đumbir podiže energiju i otklanja nervozu, pa ne olakšava samo menstrualne, već l tegobe koje se javljaju u klimaksu.U navedenim slučajevima, čaj od đumbira uzima se pola sata pre jela i može mu se dodati domaći med ili limun.

Napitak od đumbira podstiče i mršavljenje, a priprema se na sledeći način: koren svežeg dumbira iseći na tanke kriške i preliti hladnom vodom. Potom zagrejati do ključanja i kuvati na blagoj temperaturi 15-20 minuta. Može se koristiti i đumbir u prahu. Čaj se uzima pola sata pre jela. jer se tako najbrže apsorbuju hranljivi sastojci i ubrzava metabolizam. Ovaj napitak od đumbira takođe efikasno eliminiše toksine koji se gomilaju u organizmu.