divlja kruska

Divlja kruska kao lek blagotvorno deluje na organe za varenje, srce i krvne sudove.Čaj od divlje kruške za čišćenje organizma…
divlja kruska
DIVLJA KRUŠKA (Pyrus piraster)
Kako izgleda?: Divlja kruška je listopadno drvo koje ima gustu, široku krošnju. Listovi su joj zašiljeni i jajasti, a cvetovi beli sa crvenim prašnim kesicama.

Gde raste?: Divlja kruška veoma je rasprostranjena: raste po šumama i brdskim livadama na visini od 150 do 1.500 metara.

Kada se bere?: Plodovi divlje kruške beru se od septembra do kraja oktobra, a listovi tokom leta.

Primena: Čaj od listova divlje kruške upotrebljava se u slučaju urinarnih tegoba i za izbacivanje kamena iz bubrega, kao i protiv dijabetesa i bolesti prostate. Napitak od kore ove biljke podstiče čišćenje organizma i snižava nivo šećera u krvi. Plod divlje kruške blagotvorno deluje na organe za varenje, srce i krvne sudove.

Recepti: Čaj za čišćenje organizma: Sipati dve kašike usitnjene kore divlje kruške u 6 dl hladne vode i zagrejati do ključanja. Skloniti sa šporeta i ostaviti poklopljeno da odstoji pet minuta, a zatim procediti. Piti tri puta dnevno po šolju čaja pola sata pre obroka.

Čaj protiv upale bubrega: Preliti tri kašike sitno iseckanog lista divlje kruške sa 6 dl ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji pola sata. Procediti i piti tokom dana u gutljajima.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *