cir na zelucu prirodno lecenje

Nezdrava ishrana, stres i preterivanje sa alkoholom glavni su uzrocii za nastanak čira na želucu…Prirodno lečenje podrazumeva upotrebu lekovitog bilja i pravilnu ishranu kako bi došlo do poboljšanja…
Čir na želucu prirodno lečenje-receptura za lečenje prirodnim sredstvima.
cir na zelucu prirodno lecenje
Mešavini narendane cvekle (2 dela) i narendanog korena celera (1 deo) dodati malo jabukovog sirćeta, soli, maslinovog ulja i mlevenog k-ma, kisele pavlake i iseckani peršunov list. Jesti uz obrok ili između obroka, kao salatu.
+ Sok isceđen iz korena celera ili sveže narendani koren celera uzimati dva puta dnevno po punu kašiku.

Od mešavine soka svežeg kupusa i meda uzimati po kašiku svako jutro, uz dodatak kašičice soka od svežeg krompira.
+ Raso kiselog kupusa, razređen vodom, piti više puta u toku dana po kašiku, bez korišćenja alkoholnih pića.
+ Sok od osrednjeg izribanog krompira, koji nije proklijao, popiti dnevno u tri dela pre obroka. Kura za lečenje čira na želucu traje 20 dana.

U trajanju od 10 dana piti dnevno po 2 l soka borovnice, pre i posle jela.

U litar belog vina staviti 50 g narendanog rena, držati nedelju dana na toplom, uz povremeno mućkanje, a zatim piti dva puta dnevno po 1 dl tog vina, ujutru, natašte, i uveče pre spavanja.

Čir na želucu još recepata za prirodno lečenje
Oko 30 komada mladih oraha, sa još nerazvijenom jezgrom, staviti u litar komovice ili šljivovice da stoji na suncu oko mesec dana. Pije se po pola čašice dnevno.

Dve kašike kamilice preliti sa pola litra ključale vode, ostaviti da odstoji 10 minuta, procediti i piti. Kamilica deluje protiv grčeva i smiruje zapaljenje u želucu.

Čistu maramu natopiti u topao čaj kamilice, staviti na trbuh, a preko toga suvu vunenu maramu i dobro se pokriti. Kada se oblog ohladi treba ga obnoviti.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *