caj za izbacivanje tecnosti

Čajevi za izbacivanje viška tečnosti-Čak sedam litara suvišne tečnosti može da se nakupi u našem organizmu. Da bi se taj višak izbacio, treba jesti namirnicei piti čaj od biljaka koje podstiču izbacivanje toluina i urina. caj za izbacivanje tecnosti

Da u ljudskom organizmu postoji ravnoteža i dovoljno (ali ne i previše) tečnosti, zaslužan je odnos dva važna minerala kalijuma i natrijuma. Kada u telu ima više kalijuma nego što je nužno, dolazi do prekomernog lučenja vode, a kada je više natrijum (kuhinjska so) voda se vezuje i gomila u tkivima. Tako sve lekovite biljke koje imaju kalijuma u većoj količini, prirodno deluju na pojačano izlučivanje tečnosti iz ljudskog organizma.Da bi imali više kalijuma u organizmu jedite više krompira i banane.I pijte neki od sledećih čajeva za izbacivanje viška tečnosti iz organizma ali ne sve u isto vreme


Čaj od kukuruzne svile

Čaj od kukuruzne svile najefikasniji je diuretik za izbacivanje viska tecnosti. Nema kontraindikacije, a puni efekat se posfiže za 24 sata. Ovaj čaj čisti arterije od naslaga kreča i utiče na sniženje krvnog pritiska. Priprema se od jedne čajne kašičice suve kukuruzne svile prelivene šoljom vrele vode, ali ne stavija na vatru da ključa.
Odstoji desetak minuta i procedi. Pije se po supena kašika toplog i nezaslađenog čaja svaka dva, tri sata. Može se dodati malo soka od limuna.

Čaj od brezovog lista
Vekovima je poznati diuretik za izbacivanje viska tečnosti. Pospešuje izlučivanje urina, pa organizam oslobađa štetnog viška fosfora i belan-čevina. To ima povoljan uticaj na smanjenje reumatičnih tegoba, bolova u zglobovima, bolova mokraćnih kanala i otoka nogu. Ovaj čaj ubrzava cirkulaciju, čisti krv, pomaže kvalitetniji rad bubrega i jetre. Puna čajna kašika suvog lista breze prelije se sa četvrt litra ključale vode, ali se nikada ne kuva list u vodi. Posle pet minuta stajanja, procedi se i pije tri puta dnevno.

Crna ribizla
Esencija iz lista crne ribizle efikasno deluje na bubrege, ubrzava lučenje mokrače, čisti krv od toksina, pomaže protiv povišenog pritiska i skleroze krvnih sudova. Supena kašika suvog lista prelije se sa pola litra ključale vode i ostavi da odstoji 20 minuta. Pije se u razmacima. Pola litra čaja je dovoljno za ceo dan.

Lipov čaj za izbacivanje viška tečnosti
Čaj od lipe je dobar i efikasan i za izbacivanje sekreta iz pluća, ali je i dobar diuretik. Kada se pije više dana pomaže i u leč nju upornog kašlja, kao i zapaljenja bronhja. Na 10 grama cveta (jedna čajna kašičica preliti pola litra ključale vode i ostaviti da odstoji desetak minuta. Pije se toplo, a može se dodati limunov sok i med.

Crni luk čisti ćelije
Crni luk je jedan od najčešće korikenih diuretika, jer se nalazi u mnogim jelima i svež na trpezi. Kada neko pati od otoka i viška tečnosti u organizmu, preporučuje se da konzumira jela koja sadrže više crnog luka, da pije čaj od crnog luka.Na isečenu glavicu luka, veličine pesnice odraslog čovek doda se pola litre vode, pusti da vri deset minuta, prohladi, doda malo limuna i malo meda i pije kao topao ili mlak napitak.
Pročitaj više >>>>>>ČAJ OD KUKRUZNE SVILE

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *