caj protiv depresijeGubitak apetita, često mokrenje, usporeni metabolizam, gubitak elana i nesanica neki su od simptoma depresije, sve raširenije pošasti modernog društva čajevi protiv depresije mogu mnogo pomoći. Ukoliko ste i sami iskusili ovaj osećaj samosažaljenja i ravnodušnosti karakterističan za depresiju i želite da pomognete sebi, a da pri tom ne naškodite svom zdravlju, probajte sledeće čajeve protiv depresije:

Čaj protiv depresije 1

SASTOJCI ČAJA(za jednu šoljicu): 3 g usitnjenog korena ženšena 2 dl vode
PRIPREMA: Prelijte ženšen ključalom vodom i ostavite da stoji oko 5 minuta. Svako jutro popijte 1 do 2 šolje čaja. Garantovano popravlja raspoloženje.

Čaj protiv depresije 2

SASTOJCI:
2 kašičice kantariona s cvetovima, 2 dl vode
PRIPREMA ČAJA PROTIV DEPRESIJE: Stabljiku i cvetove prelijte ključalom vodom i ostavite da stoji 5 minuta. Najbolje je ujutro i uveče popiti 1 šolju ovo gčaja. Poboljšanje raspoloženja nastupa otprilike posle tri nedelje. Zbog toga bi čaj od kantariona protiv depresije trebalo piti kao terapiju tri meseca, pa čak i duže. Ne treba se bojati nuspojava.

Vino od kozlaca za depresiju
SASTOJCI:
12 g korena kozlaca 1l vina (po ukusu)
PRIPREMA: Kuvajte koren u vinu 5 minuta, ocedite, a potom ohladite. Napunite flašu od tamnog stakla i dobro zatvorite. Popijte 2-3 puta na dan 1 čašicu (za liker) vina.

Čaj za smirenje i depresiju

SASTOJCI:
40 g korena valerijane
30 g šišarkica hmclja
15 g listova nane
15 g cvetova crnog sleza
PRIPREMA: Najbolji način pripremanja čaja jeste da se bilje ostavi celu noć u mlakoj vodi i ujutro dobro procedi. Taj čaj je izuzetno efikasan, posebno kod starijih osoba, kojima je često potreban umirujući lek za njihovo „nervozno srce”.

Opuštajuća aromamasaža pomaže kod depresije
SASTOJCI:
7 kapi anisovog ulja
50 ml jojobinog ulja
UPOTREBA: Pomešajte jojobino i anisovo ulje i upotrebite tu mešavinu za večernju masažu tela (zbog kumarina koji sadrže, koristite ih samo jednom nedeljno).
Depresija se može pobediti veoma uspešno,sam pokušaj da se pronadje lek protiv nje je prvi korak ka izlečenju.Drugi korak je upornost u lečenju samo nemirenje s takvim stanjem je od velikog značaja za buduću popravku raspoloženja i uživanje u životu.Svet je velik i nudi nam mnoge radosti samo se treba pokrenuti.
Ulje divljeg origana,Mastika,Protiv urinarnih tegoba,Ovas lekovitost,Za aterosklerozu,Čaj od cikorije ,Čaj od kima ,Koprivnjača ,Bamija ,Išijas