Čaj za čišćenje!caj za ciscenje organizma
Neke lekovite biljke imaju vrlo moćno pročišćavajuće dejstvo. U slučaju da želite da potencirate efekte detoksikacijske kure, sledeći preparat stimuliše izlučivanje nepotrebnih materija putem mokraće. Može biti korisno i upotrebiti ga kao način čišćenja koji možete da sprovodite 1-2 nedelje, četiri puta godišnje. Ovaj čaj je blago gorkog okusa i zato ga neki uzimaju s malo meda. Ako želite da vam čajnu mešavinu za čišćenje organizma pripreme u biljnoj apoteci, zatražite da sadrži 70% prva tri sastojka. Na taj način biće vam lakše da je uzimate.

Čaj za čišćenje organizma sastojci:
• koren maslačka
• listovi artičoke
• kopriva
• čičak

Priprema čaja za čišćenje organizma
Na vatru pristavimo posudu sa 250 ml hladne vode i pola kašike mešavine bilja, pa ostavimo da vri oko 3 minuta. Zatim sklonimo s vatre, poklopimo posudu i ostavimo da odstoji desetak minuta. Šolju čaja pijemo natašte i sredinom popodneva, da tokom noći ne bismo morali da ustajemo.

Beli i crni luk i limun: snažan trio za čišćenje
Sirovi crni luk, limunov sok i sirovi beli luk su puni lekovitih sastojaka. U narodnoj medicini se upotrebljavaju za olakšavanje mnogobrojnih tegoba. Odlični su za uravnotežavanje pH krvi, izlučivanje mokraće i dezinfekciju organizma. Sledeći sokovi imaju snažno lekovito dejstvo:

• Sok od svežeg crnog luka: vrlo dobar za osobe koje malo mokre, iako piju vodu. Crni luk deluje protivupalno i izvlači toksine iz zglobova.

• Sok od belog luka: svež beli luk se pretvori u sok i razredi s vodom. Dezinfikuje creva, pluća i kožu.

• Sok od limuna: daje vitamin C i neutrališe kiselost krvi. Za razliku od pomorandžinog soka, ne iritira sluzokožu gastrointestinalnog trakta u slučajevima kada osobe pate od čira na želucu ili dvanaestercu.

Miso: izuzetna namirnica
Miso smesa pročišćava i uravnotežava krv, što je vrlo važno za borbu protiv bolesti i za nervni sistem koji je budan, ali ne i nadražen. Eliminiše osećaj umora. Ako ste prestali da pušite, pomaže kod eliminacije ostatka nikotina u krvi, a ako stalno živite u gradu, posledica zagađenosti okoline.
Važno! Miso ne treba pustiti da proključa, jer tako gubi većinu svojih svojstava. Ako kuvate supu s misoom, uvek ga dodajte na kraju, kad ste već isključili šporet.

Čistimo organizam prema godišnjem dobu
Tokom zimskih hladnoća upotrebićemo kuvano povrće, čorbe od povrća i integralnih žitarica koje nam daju energiju i olakšavaju podnošenje hladnoće. Preko leta ćemo uzimati voćne sokove i sveže povrće u salatama, što osvežava i hidrira telo, a istovremeno deluje protiv vrućine i gubitka minerala i vode znojenjem.
Povezano >>> Dijeta za čišćenje organizma

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *