Da hrana može da bude lek najbolje znaju oni koji su ojačali imunitet zelenim sokom od mladih izdanaka pšenice – „pšenične trave”. Ovaj jednostavan proizvod preporučuje za sprečavanje pojave karcinoma. Njegova delotvornost je u hlorofilu, koji se nalazi u svim zelenim delovima biljaka, a po molekularnom sastavu veoma je sličan hemoglobinu ljudske krvi. Osim što obogaćuje telo kiseonikom zeleni sok od pšenice sadrži i veliku koncentraciju belančevina, arninokiseline u odgovarajućem odnosu, kao i vitamine A, C, E, K, B. Pomaže i u detoksikaciji organizma.

GAJENJE. Mlade izdanke pšenice možete da gajate u stanu ili za to posebno pripremljenoj bašti koja
ne zahteva mnogo prostora, već samo nekoliko saksija zemlje, uobičajenu osunčanost, vlažnost i cirkulaciju vazduha.
PRIPREMA. Kada mladi izdanci pšenice narastu do 20 santimetara beru se i cede u sokovniku. Treba da se popije 15 minuta nakon ceđenja jer stajanjem gubi hranljive materije. Preporučuju se dve čašice dnevno, ujutru i predveče. Za one kojima se ne dopada ukus mogu da dodaju sok sveže cedene jabuke.

ZELENI SOK OD PŠENICE LEKOVITOST

Jača imunitet, pomaže u slučaju problema sa varenjem, temeljno detoksikuje organizam, uništava štetne, a vraća funkciju korisnim bakterijama, pomaže oslobađanje viška kilogarama, povećava vitalnost, doprema se veća količina kiseonika do ćelija.

UPOZORENJE. U prva tri dana primene može doći do blagog proli-va što je rezultat čišćenja želuca i creva od toksina.
Zeleni sok od pšenične trave ne preporučuje se obolelim od autizma i celijakije zbog glutena koji, iako se u manjoj meri, nalazi i u listovima izniklih iz zrna.