pivski kvasac

Pivski kvasac sadrži velike količine vitamina B koji reguliše rad nervnog sistema, pomaže kod stresa i pojačava odbrambenu moć organizma, a odlično deluje na jetru, oči i srce, kosu i kod stomačnih tegoba.

Još je u Eheresovom dokumentu iz 1.555. godine p.n.e. zapisano kako “blato iz piva” čuva zdravlje ljudi.To je pivarski kvasac, koji nastaje od gljive “saccharomvces uvarum” koji se u vreme kada ljudi nisu znali za njegovu lekovitost, koristio isključivo za proizvodnju piva. Pivski kvasac su nazivali “božanskim tekom”, a ovaj dijetetski proizvod nastaje prirodnom fermentacijom pivarskog slada bez dodatka aditiva u tečnom stanju. Prečišćen je, odgorčen, lako svarljiv, hranljiv i lekovit. Glavna karakteristika mu je da sadrži velike količine vitamina B, koji reguliše nervni sistem, izvrstan je protiv stresa i pojačava odbrambenu moć organizma.

 

Povoljno utiče na zdravlje jetre. Lekari smatraju da pivarski kvasac može da otkloni i smetnje izazvane cirozom. Pivski kvasac je dobar za oči, neophodan je u fazi rasta i pomaže srcu da dobro funkcioniše.
Onaj ko uzima pivarski kvasac retko oseća težinu u stomaku i mučninu. Pošto pomaže varenje, kardiolozi ga preporučuju onima sa srčanim smetnjama, jer smanjuje napor kojim je srce izloženo posle jela.
Kao prirodni antibiotik, kontroliše bakterije koje bi mogle da budu štetne po organizam (stafilokoka, salmonela), istovremeno podstiče učinak bakterija korisnih za rad creva.

 

Ginekolozi ga preporučuju u trudnoći, jer ima preventivno svojstvo na anemiju, smanjuje rizik od ranijeg porođaja i pospešuje razvoj i zdravlje ploda. Kod dijabetesa se pokazalo da pivarski kvasac smanjuje nivo šećera u krvi. Utiče na brzi rast kose i noktiju i jača zube.

 

U kozmetici se pivski kvasac koristi kao maska koja za kratko vreme kožu čini sjajnom i čvrstom. Pomaže da
akne nestanu, a vrlo je efikasan i kod ekcema, upala i infekcija kože. Odavno se tvrdi da se tajna večite lepote glumice Grete Garbo krije upravo u pivarskom kvascu.

 

SADRŽAJ
Pivarski kvasac sadži:
SELEN – protiv starenja
HROM – za prevenciju od dijabetesa i infarkta
GLUTAMIN-po spešuje eliminaciju štetnih materija
NUKLEINSKE KISELINE-održavaju zdravlje telesnih ćelija

Kako uzimati pivski kvasac DOZIRANJE

Koristi se tako što se razmuti u vodi, soku ili jogurtu. Može da se doda u supu, čorbu ili drugo jelo. Dnevna doza za odrasle je 5-20, ili 10 grama za decu.
Valja biti oprezan, jer ova doza može da se uzima 6-8 nedelja, a onda valja napraviti pauzu od 4 nedelje pre nego što se ciklus nastavi.
Treba, naravno, imati na umu i to da pivski kvasac nije lek, nego izuzetno korisno pomoćno sredstvo u lečenju.