narJoš od davnina poznato je da nar ukusno voće blagotvorno deluje na mnoge bolesti. Nar je moćan antioksidant, jedan od najjačih u prirodi. Naučna istraživanja pokazala su da nar sprečava nastanak ateroskleroze i srčanih bolesti te uništava ćelije raka dojke, prostate i kože.

Pored toga, naučnici tvrde da nar i te kako može da pomogne muškarcima koji imaju problema sa potencijom: čaša soka od nara na dan deluje kao vijagra!
Skoro polovina muškaraca koji su mesec dana pili ovaj napitak, potvrdili su da osećaju poboljšanje potencije. Smatra se da antioksidanti iz nara povećavaju prokrvljenost penisa, baš kao i lekovi protiv impotencije, podižući nivo oksida koji opušta zidove krvnih sudova.

Bogat vitaminima i antioksidantima, nar je izuzetno zdravo voće pre svega za očuvanje srca i krvnih sudova. Dokazano je, takodje, da njegov sok usporava starenje, a nedavno objavljeni rezultati istraživanja naučnika Univerziteta u Edinburgu pokazuju da ovaj napitak deluje i kao prirodni afrodizijak jer pojačava libido i podiže nivo testosterona.

Utvrđeno je, naime, da su muškarci i žene koji svakodnevno piju po čašu soka od nara, bolje raspoloženi i imaju povećanu želju za seksom. Osim toga, ovaj napitak pozitivno deluje na jačanje kostiju i mišića, poboljšava pamćenje i sprečava stres.