Počnite da jedete sendviče sa maslacem, što više voća i jaja, pijete veće količine mleka i postepeno ćete zaobliti vašu figuru. Osim pomenutih, postoje još neke namirnice koje mogu biti vaši saveznici u gojenju

Ukoliko imate problem da se ugojite, a to biste voleli, u nastavku sledi spisak namirnica koje vam u tome mogu pomoći.

Suvo voće
Jedna šoljica grožđa sadrži dosta kalorija (oko 449) što je čini dobrom namirnicom koja će vam pomoći da dobijete na težini.

Orašasti plodovi
Bademi su jedan od najboljih orašastih plodova za konzumiranje kada želite da dobijete kilograme. Imaju dosta kalorija, pa sebi priuštite velike količine ovog orašastog ploda.

Sir
Ako želite brzo da se ugojite, sir je vaš najbolji izbor. Bogat kalorijama, kalcijumom i kalijumom koji su dobri za povećanje telesne težine.

Mleko
Mleko je bogato kalcijumom, a ujedno je dobro za kožu. Pomoći će vam da povećate težinu. Neobrano mleko je idealno za one koji žele da dobiju više kilograma.

Kikiriki maslac
Maslac od kikirikija je bogat kalorijama i najbolja je hrana za gojenje. Ako želite da povećate vašu težinu, jedite sendviče sa kikirikijem.

Krompir
Krompir sadrži oko 150 kalorija. Bogat je izvor složenih ugljenih hidrata koji pomažu u povećanju telesne težine.

Testenina

Oko 339 kalorija je prisutno u porciji testenine. Ako želite da povećate vašu težinu, jedite testeninu. To će vam dati nekoliko kilograma.

Maslac
Stručnjaci kažu da ukoliko želite da povećati vašu težinu, morate početi da jedete sendviče sa maslacem. Ovo je prvi korak koji možete da počnete da primenjujete kod kuće u pokušaju da povećate vašu težinu. Maslac je svakako dobar za debljanje.

Voće
Ukoliko želite da povećate težinu, jedite puno voća. Voće poput avokada i banana su plodovi koji će vam pružiti koji kilogram više.

Jaja
Glavni razlog zašto bi trebalo da jedete jaja je taj što jaja povećavaju vašu težinu. To se pre svega odnosi na žumance u jajima. Jedite najmanje tri žumanceta dnevno.
POVEZANO >>> Dijeta za mršavice: Ugojite se brzo i lako
Hrana za povećanje mišićne mase