ishrana za erekciju

ishrana za  erekcijuSmatra se da preobilna i teška hrana nepovoljno deluje, dok prirodna,zdrava i raznovrsna ishrana podstiče polnu moć i utiče na bolju erekciju…sledeće namirnice

Preporučuje se uglavnom ograničavanje hrane koja povećava nivo holesterola i utiče na stvaranje naslaga na krvnim sudovima (masno meso, masti životinjskog porekla, jaja, iznutrice), kao i izbegavanje alkoholnih pića i kafe u većim količinama i pušenje, što sve ometa cirkulaciju krvi i funkcije nervnog sistema.

Za dobru erekciju u ishrani se preporučuju sledeće namirnice:
— ishrana biljnog porekla, uključujući i voće i povrće, a naročito ono za koje se smatra da ima stimulativna svojstva (orah, badem, lešnik, kikiriki, inđijski orah, pistaći, bamja, seme suncokreta i bundeve pšenične klice i druge namirnice bogate vitaminom E). Podzemna pečurka — tartuf, je na veoma visokoj ceni zbog oprobanog afrodizijačkog svojstva, potvrđenog kroz vekove;
— med sa polenom ili matičnim mlečom, za koje se smatra da imaju pozitivan uticaj na polnu moć (stvaranje sperme, zaštita krvnih sudova koja je od najvećeg značaja za dobru erekciju). Naročito je koristan med od lavande i ruzmarina (2 do 3 kašičice dnevno sa polenom);
— pšenične klice u kombinaciji sa zelenom salatom i drugim namirnicama, kao što su ovas odnosno ovsene pahuljice, pasulj i sočivo:
— beli i crni luk, mrkva, kupus i celer se u nekim zemljama smatraju stinrulansima za bolju erekciju;
— urme, suvo grožđe, smokve, kajsjije, breskve i jabuke se smatraju korisnim i kod suzbijanja polne nemoći;
— od začina korisno dejstvo imaju naročito kim, šafran, čubar, cimet, klinčići, morač, korijander i peršun.

Ustanovljeno je da školjke uopšte, naročito ostrige, zatim ginseng koren iz Kine, koji se pročuo kao »eliksir vitalnosti« i donekle bamija, imaju afrodizijačka svojstva. Ovo se objašnjava sadržajem cinka. Tako, na primer, 30 g ostriga sadrži čak 63 mg cinka, dok u istoj količini teleće jetre ima svega 3 mg, a koja inače važi za bogat izvor cinka. Dnevna potreba u cinku je inače 15 mg za odraslu osobu. Najveći procent cinka u ljudskom telu nađen je u prostati.

Među bogate izvore cinka ubrajaju se i pšenične klice i mekinje, pivarski kvasac, čokolada i kako, junetina, jagnjetina, jetra, sir, mleko u prahu, kikiriki, semenke od bundeve i suncokreta.
U osrednje izvore ubrajaju se svinjetina, govedina, ćuretina, jaja, tunjevina, hleb od integralnog brašna, pasulj i jezgrasto voće. Siromašni cinkom su većina voća i povrća, masti i ulja, nlaslac, šećer, beli hleb, kornflejks, mleko, bela riba, živinsko meso i losos.

Za jaču i bolju erekciju pored povećanja unošenja cinka putem hrane, potrebno je obezbediti i više vitamina B6 (teleća jetra, piletina, pileća jetra, soja, pasulj, suncokretovo seme), vitamin A (zeleno povrće i voće i povrće sa žutim »mesom«), kalcijuma (mleko i mlečni proizvodi) i fosfora (meso, riba, jaja, sirevi, jezgrasto voće).

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *