hrana za povecanje grudi

Mnoge žene pokušavaju da ishranom uvećaju grudi, jer ne žele da se podvrgavaju rizičnim i skupim operacijama. Pre nego što pređemo na objašnjavanje koje sve namirnice mogu uvećati grudi, važno je da prvo razjasnimo zašto grudi često nisu onoliko velike koliko žene uglavnom žele da budu.

Jedan od glavnih razloga za malu veličinu grudi jeste manjak estrogena, ženskog hormona odgovornog za menstrualni ciklus, stvaranje oblina na telu i lepih, velikih grudi. Žensko telo luči najviše estrogena u pubertetu i razlog zbog kog mnoge žene nemaju velike grudi je to što su prerano izašle iz puberteta.

Da biste prirodno uvećali grudi, potrebno je da uzimate više estrogena – ne previše, jer to može dovesti do neravnoteže hormona. Tu na scenu stupa hrana za povećanje grudi.Postoje namirnice koje povećavaju veličinu grudi, jer daju organizmu potrebnu dozu estrogena.

Postoji dosta različitih namirnica koje su bogate estrogenom.Hrana za povećanje grudi je uglavnom biljnog porekla i sadrži fitoestrogen.Fitoestrogen je biljni estrogen, koji imitira efekat estrogena u pubertetu.Hrana za rast grudi nije čarobna ali prema iskustvima fitoestrogen može uvećati grudi čak i za jedan ili dva broja.

hrana za povecanje grudi

Hrana koja uvećava grudi

 

Morač divlja mirođija

Ako želite da uvećate svoje grudi, obavezno u ishranu ubacite divlju mirođiju( morač). Ovo je jedna od najboljih namirnica za prirodno uvećanje grudi, jer sadrži mnogo fitoestrogena – fotoanetola, anetola i dianetola. Kada konzumirate dovoljno fitoestrogena iz morača, možete prirodno povećati svoj nivo estrogena, što dovodi i do uvećanja grudi.

Mlečni proizvodi

Mlečni proizvodi sadrže reproduktivne hormone – estrogen, prolaktin i progesteron, koji mogu pomoći u prirodnom razvoju grudi. Sve ove hormone možete uneti u sebe ako pijete mleko svakog dana. Iako mleko nije najbolja hrana za povećanje grudi i neće imati mnogo uticaja na njihov razvoj, može da podstakne razvoj novog tkiva u grudima.

Soja za rast grudi

Svi proizvodi od soje su odlična hrana za povećanje grudi.Soja se smatra super-namirnicom, jer sadrži mnogo izoflavona, koji su poznati po tome što uništavaju slobodne radikale i kancerogene ćelije, a pomažu i u uvećavanju grudi. Količina nutrijenata koji imaju efekat estrogena čini soju veoma popularnom među ženama koje žele da uvećaju svoje grudi. Ako želite da ubacite više soje u ishranu, jedite tofu i tempeh. Sojino mleko je piće koje se pravi od soje. Bogato je fitoestrogenima po imenu flavoni. Jedna šolja sojinog mleka sadrži oko 30 miligrama flavona.

Zeleno povrće

Brokoli, prokelj, spanać, kelj i slično zeleno povrće je bogato fitoestrogenm, koji je poznat po tome što podstiče stvaranje novog tkiva u grudima. Osim fitoestrogena, zeleno povrće sadrži i dosta kalcijuma, gvožđa i antioksidanasa koji su dobri za vaše zdravlje i izgled vaših grudi. Ovo povrće smanjuje i lučenje testosterona kod žena, što dovodi do toga da ženski hormoni preuzmu primat.

Jedna od najboljih namirnica za povećanje grudi koju možete ubaciti u ishranu jeste lucerka. Ona je veoma bogata različitim nutrijentima, uključujući i fitoestrogen izoflavon, koji je poznat po tome što stimuliše rad mlečnih žlezda i uvećavanje grudi.

Plodovi mora

Plodovi mora su poznati po tome da podstiču lučenje seksualnih hormona i odlična su hrana za povećanje grudi. Mangan se nalazi u plodovima mora poput ostriga, škampi i školjki, i on podstiče lučenje estrogena i razvoj tkiva u grudima.

Proteini

Hrana bogata proteinima, gde spadaju meso i orašasti plodovi, je veoma važna kada pričamo o prirodnom povećanju grudi. Jedite što više koštunjavog voća i ostalih namirnica bogatih monozasićenim masnoćama. I surutka je odlična, jer sadrži malo masnoća, a mnogo proteina.

Seme lana

Fitoestrogeni koji se nalaze u semenu lana su poznati kao lignani. Ovo seme se često koristi za pravljenje hlebova, mešanih žitarica i salata kako bi se poboljšala apsorpcija ovih namirnica. Lan je možda i najbogatiji fitoestrogenima – sadrži 379,38 mikrograma fitoestrogena na 100 grama proizvoda.Laneno seme koje je odlična hrana za rast grudi možete kupiti u svim prodavnicama zdrave hrane.

Susam

I semenke susama sadrže lignane. Susam se često koristi u raznim jelima. U 100 grama semenki susama nalazi se 8.008 mikrograma fitoestrogena. Poređenja radi, seme suncokreta u 100 grama proizvoda sadrži 216 mcg fitoestrogena.

Ako želite da ishranom dođete do većih grudi, jedite što raznovrsniju hranu, a posebno voće, povrće, mlečne proizvode, nemasne proteine i nemlevene žitarice.