hrana oja ne nadimaSvi smo se zasigurno , više puta , susreli sa nelagodom nadutog stomaka zbog konzumiranja hrane koja nadima . U ovom članku odlučili smo se sastaviti top 10 namirnica koje ne nadimaju te uz koje nećete imati nikakvih poteškoća kod zakopčavanja hlača ili suknji .

Hrana koja ne nadima – top 10 namirnica
1. Pomorandže i lubenice – nalaze se zajedno na prvom mestu naše top liste ! Ovo voće bogato je vodom jako je dobro iz razloga što čisti nečistoće iz organizma . Lubenica sadrži čak 92% , a narandža između 80 i 90% vode .

2. Jogurt – Osim što je izrazito obogaćen vodom , jogurt podstiče stvaranje dobrih bakterija u želucu , te na taj način ubrzava i poboljšava varenje .

3. Žitarice – Ovsene pahuljice i druge vrste žitarice bogate su prirodnim vlaknima stoga ubrzavaju rad creva . Dovoljno je konzumirati oko 25 g žitarica na dan . Nemojte preterivati jer možete postići kontraefekt – dakle zatvor .

4. Beli luk ( beli luk ) – Iako nije drag baš svima , beli luk je jako zdrav jer pomaže pri smanjenju masnoća u jetri , čiji je glavni zadatak izbacivanje nečistih sastojaka iz organizma

5. Borovnice i jagode – Pojedino voće poput borovnica i jagoda bogato je prirodnim vlaknima . Zbog toga možete slobodno grickati zdravo bez straha od nadimanja .

6. Grejpfrut – Osim što se , poput narandže , većinom sastoji od vode čak 90% , grejpfrut u sebi sadrži i enzime koji ubrzavaju nestajanje loših masnoća iz organizma .

7. Goveđa supa – Bilo da se radi o krem supi ili onoj bistroj , goveđa supa je puna zasićenih masnoća stoga je odlična za probavu . I naravno – ne nadima !

8. Salata i spanać – Ovo povrće sadrži puno vitamina , minerala i prirodnih vlakana te je izrazito delotvorno kod problema sa zatvorom .

9. Đumbir i pepermint – Prerade ovih biljaka efikasne su po pitanju smanjivanja gasova , te na taj način sprečavaju nadutost .

10. Chili paprike – Osim što su ukusan začin chili paprike smanjuju visok krvni pritisak , au sebi sadrže i kapsaicin , sastojak koji ubrzava metabolizam a ne nadima.