vitamin b 17Još osamdesetih godina dvadesetog veka izneti su dokazi daje rak uzrokovan avitaminozom koju izaziva nedostatak vitamina B17 u ishrani modernog čoveka. Saznajte kako on uništava ćelije raka…

Na jednom egipatskom papirusu od pre 5000 godina pominje se upotreba aqua amvgdaloruma za tretman tumora kože. Sistematsko proučavanje vitamina B 17 počelo je međutim tek polovinom prošlog veka, kada je hemičar Bon otkrio hidrocijaničnu kiselinu u jezgru gorkog badema. Ideja o delovanju amigdalina na kancerogene ćelije je prvi put javno promovisana 1950. godine. Posle mnogo godina istraživanja, doktor ErnestT. Krebs izolovao je novi vitamin koji je obeležio brojem B17 i nazvao laetril. Dr Dean Burk, dugogodišnji direktor Nacionalnog instituta za ispitavanje raka u SAD, izjavio je da Vitamin B17 predstavlja najefikasniju materiju za kontrolu raka, od svih koje je tokom čitavog razdoblja svoje profesionalne karijere ispitivao.

Vitamin B17 najefikasnije kontroliše rak
Vitamin B17 je prirodni hemoterapijski agens koji se može naći u preko 1200 biljaka, naročito u semenju koštunjavog voća. Ima jednostavnu „bioprihvatljivu” molekularnu formulu, lako prolazi kroz ćelijsku membranu i lako dostiže visoku koncentraciju unutar ćelije. Samo ćelije karcinoma sadrže enzim za „otključavanje” koji vrši razlaganje B17 na sastojke. Tako oslobođeni cijanid sa benzaldehidom deluje 100 puta jače u odnosu na svaku supstancu pojedinačno. Ako u organizmu nema ćelija karcinoma nema ni enzima za „otključavanje” beta glukozidaze. Normalne ćelije sadrže enzim za neutralizaciju raspadnih produkata B 17, tako što cijanid iskoriste za metaboličku sintezu B12 koji je važan u metabolizmu hemoglobina a višak se izbacuje iz organizma urinom.

Ima ga dovoljno u jednoj kapsuli Apricarc B17
Jednostavnije je i bolje uzeti kapsulu B17 nego jezgro kajsije ili neku drugu biljku koja ga sadrži jer je u kapsuli tačna doza vitamina koja je potrebna organizmu za prevenciju. Nijedno zrno kajsije koje osoba pojede, ne sadrži isti procenat B17 vitamina. U nekim košticama ga čak i nema. Uzimajući kapsulu preparata Apricarc B 17, u organizam pored ovog vitamina unosi se i bukovača koja pomaže jačanju imuniteta, pasiji trn koji je odličan za varenje i reiši koja reguliše krvni pritisak. Dnevne doze za vitamin B 17 zavise od opšteg stanja organizma, uzrasta, komorbiditeta, higijensko-dijetetskih navika, a dr Krebs preporučuje dozu od 50 do 100 mg B17.

Za sve pacijente
Vitamin B17 može se uvesti u lečenje pri hirurškom, hemoterapijskom i radioterapijskom tretiranju karcinoma.On će ojačati organizam i popraviti štetu koju čine ove terapije na zdravim ćelijama. Poželjno je uzimati i druge antioksidansi vitamine a posebno cink koji pomaže kao nosač vitamina kroz ćelijsku membranu Pacijent sa bilo kojom vrstom kancera i i bilo kom stadijumu bolesti jeste kandidat za terapiju vitaminom B 17.Bol se smanjuje ubrzo, povećava se osećaj dobrobiti i apetita, dobija se na težini. Krvna slika i nalaz urina se brzo popravljaju kao i nivo tumor-markera. Kanceri kože najbrže reaguju za kancere koštanog sistema mozga potrebno je duže vreme.

Gde ima vitamina B 17
Vitamin B 17 nalazi se u bobičastom voću, u košticama jabuke, kruške, šljive, breskve, nektarina, u bobu, gorkom bademu, indijskom oraščiću. Sadrže ga i dud, grožđe, dunja, jagode, maline, žitarice, lan, mahunarke. Ipak, najveći sadržaj aktivne supstance vitamina B17 se nalazi u jezgru kajsije.