Može da bude zaista neprijatno kada imate ovakav problem, ali postoje načini koji mogu da vam pomognu da se oslobodite zadaha

 

Neprijatan dah može da bude vrlo nezgodan. Uzrok nije samo u zubima hrani, higijeni već ide i dalje sve do digestivnog trakta.

Ukoliko imate ovakav problem, postoje namirnice koje vam mogu pomoći da ga rešite.

Jabuke

Pomoći če vam da uklonite plak sa zuba i pospešiti lučenje pljuvačke. Najbolji način je da jedete celu jabuku, da je ne sečete na kriške.

Cimet

Cimet sadrži eterična ulja koja su se pokazala efikasnim u borbi protiv lošeh zadaha, tako što ubijaju bakterije u ustima. Postoje žvakaće gume na bazi cimeta koje imaju antibakterijsko dejstvo.

Možete cimet posuti po jabuci ili ga stavite u kafu, rezultat je fantastičan.

Krastavac

Veoma je bogat vodom i razbija loš zadah. Ta količina vode sprečaba suvoću usta i uklanja ostatke hrane. Slično jabuci, stimuliše lučenje pljuvčke i pomaže hidrataciju usta.

Krastavac u kombinaciji sa ananasom daje dobre rezultate. Ukoliko ipak ne volite krastavac, možete grickati celer, veoma je delotvoran.

Grejpfrut

Ovaj citrus je bogat vitaminom C i pomaže kontrolu bakterija u ustima ali i bolesti desni, koji mogu buiti jedan od uzroka zadaha.