Nijedan napitak neće magično istopiti kilograme ako ne kombinujete njegovo ispijanje sa zdravim stilom život, dakle pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću. Ipak, neki napitci mogu dodatno “pogurati” vaše telo u željenom smeru.

Kafa

 

Kafa se uobičajeno smatra dozom energije koju nam je priroda poklonila, a to se svakako odnosi i na vežbanje. Ispijanje dve do tri šolje kafe dnevno podstaknut će vas da vežbate više i napornije, a samim time i sagorite više kalorija, prenosi Women’s Health Magazine.

Ako vas zanimaju konkretne brojke, studija objavljena u magazinu Journal of Sports Medicine navodi da će kafa pojačati učinak treninga i do 20%. Važno je napomenuti da se ovo odnosi na crnu nezaslađenu kafu, budući da će dodavanje šlaga, mleka i šećera umanjiti benefite.

Voda

Zamenite limun šakom leda: hladna pića podstiču telo da troši više energije u pokušaju da zadrži idealnu telesnu temperaturu. Ispijanjem litre i po hladne vode dnevno pomoći će vam da sagorite dodatnih 100 kalorija, tvrdi nutricionistica Mitzi Dulan.

Zeleni čaj

Zeleni čaj pomaže u sagorijevanju kalorija, a pritom ih on sam ne sadrži. Analize su pokazale da ispijanje 4 šoljice nezaslađenog zelenog čaja dnevno može dovesti do dodatnog gubitka od 3 kilograma u toku 2 meseca.

Recept: Ukusan smuti za ravan stomak Konzumirajte sveže pripremljeni zeleni čaj i uvek radije birajte čaj u rinfuzi od onog u filter vrećicama. Zeleni čaj koji možete kupiti u supermarketima pun je šećera i aditiva stoga ga ne treba izjednačavati s onim pripremljenim kod kuće.