Ove jednostavne i lagane vežbe za mišiće žene, će vam pomoći da zategnete celo telo i da se na vreme pripremite za laganu gardarobu.Malim tegovima možete dodatno opteretiti ciljane grupe mišića i zategnuti ih. Dobro će poslužiti i plastične flašiće sa vodom, ili peskom ako nemate tegove.

VEŽBA ZA ZATEZANJE RAMENA

Zauzmite poziciju u polu čučnju, podignite se na prste, a ruke sa malim tegovima raširite i ispružite iznad glave. Naizmenično spuštajte jednu, pa drugu ruku, istovremeno istežući što više suprotnu stranu. Obratite pažnju da kičma bude uvek prava.Ovu vežbu za ztezanje mišića ramena ponavljajte u više serija po 10 puta. Oblikuje ramena, unutrašnje lože butine i, kvadricepsa.
vezbe zatezanje misica zene

ZA LEĐA

Ležite na podlogu, oslonite se na nožne prste i podlaktice, pa lagano podignite telo 10-tak centimetara od poda i zadržite se u tom položaju 30 sekundi. Sve vreme duboko dišite, da biste smanjili opterećenje na srce. Vežba se preporučuje za jačanje svih mišića kičmenog stuba, a naročiti onima koji imaju problema sa leđima.

ZAŠTIĆENA KIČMA

U raskoračnom stavu savijte kolena, povijte se u struku pod uglom od 45 stepeni, a ruke sa tegovima ispružite napred paralelno sa podom. Iz tog položaja vucite lagano ruke do kukova, dok laktovi ostaju viško iza tela.Vežba se ponavlja u više serija po 15, 10, 8 i 6 ponavljanja. Jača dva velika leđna mišića (latisimusi) koji drže kičmu i štite je od povreda.

ZATEGNUTI UPIJAČ

Ležite na stomak i ispružite se što više, zatežući čak i prste. Potom sasvim lagano podignite istovremeno ruke i noge, pa se isto tako vratite u početni položaj. Ponovite vežbu za zatezanje 10 puta, a pri poslednjem ponavljanju zadržite položaj 10-tak sekundi. Uskladite disanje tako da udišete vazduh kada ste u gornjem položaju, a izdišete kada ste na podlozi. Vežba jača leđa, zadnju ložu butine, ruke i ramena.

Sa nekolil laganih vežbi zategnite telo i pripremite ga za laganu garderobu, koja ne prašta ni jedan opušteni mišić.Potrebno je samo malo volje da se počne sa vežbanjem a kasnije će vam ono biti pravo zadovoljstvo.