vezbe za zadnjicu i noge

Sledeće vežbe vam mogu pomoći da smanjite obim struka i bokova vežbajući samo deset minuta dnevno a što je jako važno ovaj program ne zahteva nikakvu specijalnu opremu.

Evo dobre vesti: ne morate svakodnevno ići u teretanu i satima vežbati da biste bi stanjili struk i bokove. Jedno australijsko istraživanje pokazalo je da žene koje intenzivno vežbaju samo deset minuta – triput sedmično – za dva meseca mogu izgubiti najmanje dva i po kilograma.

Kako treba vežbati?
Trening započnite dvominutnim kardiovežbama. Dovoljno će biti da lagano skakućete, naizmenično prebacujući težinu s leve na desnu nogu (kad vam je leva noga napred, podignite desnu ruku – i obrnuto). Potom zagrejte mišiće ubrzanim kružnim pokretima ruku (kao da plivate) i pređite na vežbe za struk i bokove. Sve što vam treba jeste – malo prostora.

KROKODILOV HOD
vežbe za bokove
Spustite se u položaj za sklekove pa malo savijte ruke. Držeći leđa ravnim, a grudi blizu poda, odignite s poda desnu ruku i levu nogu. Kad uspostavite ravnotežu, pokrenite ih napred, zatim uradite isto s levom rukom i desnom nogom.
Nastavite se kretati sporo, držeći telo što bliže podu. Vežbu ponovite deset puta.

MOST
yoga poses - Bridge Pose position (setu bhandasana)
Lezite na leđa, savijte kolena, a stopala oslonite ravno o pod. Levu ruku podignite ka plafonu i stegnite guzu.Potom podignite kukove i odignite levo rame od poda, ali tako da se o podlogu oslanjaju samo stopala i desno rame.Zadržite se u ovom položaju nekoliko sekundi pa se vratite u onaj početni i promenite stranu.
Vežbu ponovite deset puta.

SKOK IZ ČUČNJA
Vežbe za struk i bokove
Spustite se u čučanj s kukovima zabačenim unazad. Kolena nek vam budu iznad stopala, a ramena iznad kolena .Skočite što više možete, držeći ruke sa strane. Dočekajte se lagano pa nastavite da skačete što brže i što duže, provodeći na podu što manje vremena. Vežbu ponovite deset puta.
BICIKL
vezbe za bokove struk
Vežba za trbušne mišiće i spoljne i unutrašnje mišiće butina
Lezite ravno na pod, a donji deo leđa priljubite uz podlogu.
Kolena savijte pod uglom od 45 stepeni, a stopala oslonite o pod. Stavite ruke na potiljak pa desnim laktom dodirnite levo koleno i obrnuto. Stopala potom blago odignite od poda i ponovite pokrete. Vežbu radite 30 sekundl što je brže moguće.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *