Zbog obilnih i kaloričnih obroka te fizičke neaktivnosti žene ostaju potpuno bez kondicije, a masne naslage na stomaku se povećavaju? Ako ste odlučili da objavite rat višku kilograma, zapamtite da ni najbolja dijeta za skidanje sala sa stomaka nije dovoljno efikasna ukoliko se ne kombinuje s telesnim vežbama za stomak žene.
S druge strane, vežbe za stomak imaju smisla samo ako smanjite obroke i pažljivo isplanirate jelovnik.Vežbe za stomak žene pomoći će vam da izvajate trbušne mišiće, zategnete telo i povećate snagu i izdržljivost. Ako želite da ubrzate proces mršavljenja, program upotpunite kardiovežbama, koje podstiču metabolizam i tope masno tkivo. Neće biti lako, ali upornost se isplati!

Vežbe za stomak za žene
Na stolici
Sedite na rub stolice, a između kolena (kao na slici) stavite jastuče. Ispravite leđa, a rukama se oslonite na rubove stolice. Udahnite na nos, a zatim izdahnite na usta zatežući i uvlačeći stomak. U isto vreme, stežite jastuče među kolenima i dlanovima pritiskajte stolicu.
Na šta treba da obratim pažnju? Pri izdisaju dobro se istegnite gurajući teme prema plafonu.
Kako da učinim vežbu težom? Vežbu možete uraditi i bez jastučeta, ali tako da prilikom izdisaja stopalo odignete od poda a nogu povučete ka stomaku. Isto uradite i s drugom nogom.

Vežba za donji deo stomaka
Lezite na pod, leđa priljubite uz podlogu, a ruke opružite pored tela. Noge podignite i lagano ih savijte u kolenu. Udahnite na nos. Dok vazduh lageno izdišite na usta, levu nogu savijte pod uglom od 90 stepeni i privucite je prema telu tako da vam koleno bude iznad kuka. Ponovo udahnite na nos. Pri izdisaju na usta ispružite desnu nogu. Vratite je u prvobitni položaj i ponovite vežbu drugom nogom. Na šta treba da obratim pažnju? Pri vežbanju dobro zategnite stomak.
vezbe protiv celulita
Kako da učinim vežbu težom? Prilikom izdisaja u istom trenutku ispružite obe noge.

Za kose mišiće stomačne mišiće
Lezite na stranu tako da vam desna ruka bude ispod glave, potpuno ispružena, a leva savijena i oslonjena na pod kako biste što lakše održavali ravnotežu. Pod glavu možete staviti i jastuče.
Udahnite na nos, zatim izdahnite na usta. Maksimalno istežite telo, zategnite noge i lagano ih odignite od podloge. Odmorite se pri udisaju.
Na šta treba da obratim pažnju? Glava, leđa i noge moraju biti u istoj ravni. Vežbu ponovite nekoliko puta, a potom promenite stranu.
Kako da učinim vežbu težom? Gornji deo tela podignite istovremeno kad i noge (ruka koja je bila oslanac za glavu ne odiže se od podloge), tako da vam telo bude u obliku polumeseca.
vezbe za stomak zene
Četvoronoške
Oslonite se na ruke i kolena tako da vam zglobovi ruku budu postavljeni ispod ramena a kolena ispod kuko-va. Udahnite na nos i pritom uvucite stomak. Prilikom izdisaja jednu ruku ispružite napred, a zatim je pri udisaju vratite u prvobitni položaj. Vežbu naizmenično radite levom i desnom rukom. Ovaj položaj odgovara svima, pa i trudnicama.
Na šta treba da obratim pažnju? Pazite da raspore-dite težinu tela na sve tačke oslonca.
Kako da učinim vežbu težom? Kad desnu ruku vra-tite u početni položaj, ispružite levu nogu. Vratite je pa ispružite levu ruku, a potom i desnu nogu.
vezba stomak za žene
Sa ispruženim nogama
Oslonite se na ruke i kolena tako da vam zglobovi ruku budu postavljeni ispod ramena, a kolena ispod kukova. Udahnite na nos. Pri izdisaju (na usta) ispružite desnu nogu. Ponovo udahnite pa prilikom izdisaja ispružite drugu nogu. Udahnite pa savijte desnu nogu. Udahnite pa savijte i levu nogu.
Na šta treba da obratim pažnju? Ne dozvolite da vam se zadnjica spusti, a leđa iskrive.
stomak zene vezbe
Kako da učinim vežbu težom? U položaju s ispruženim nogama (pre nego što se vratite u početnu poziciju) – ostanite što duže.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *