Mada nezdravi, silikonski dodaci postali su hit u svetu. Procene govore da se bezmalo pola miliona žena podvrglo estetskoj operaciji za povećanje grudi. Ali, postoji i mnogo zdravije i jednostavnije rešenje problema. Redovnim vežbama za povećanje grudi kojim se ciljaju sasvim određenie mišićne deonice moguće je značajno učvrstiti i povećati grudi. |

Par laganih vežbi za povećanje grudi doneće vam neočekivane rezultate i pripremiti telo za nove izazove leta.

POTISAK NA KLUPI
Ležite tako da vam je cela kičma oslonjena na klupu. Raširite noge i oslonite puna stopala na podlogu. Uzmite tegove u ruke i povijte ih u laktovima tako da podlaktice budu pod pravim uglom sa bicepsima. Zatim ispravite laktove i podižite ruke dok se oba tega ne dodirnu iznad vas.Ovu vežbu za grudi izvodite u 3 serije po 12 ponavljanja, praveći između svake jednominutnu pauzu.
vezbe za povecanje grudi

POTISAK NA KOSOJ KLOPI
Uzmite tegove, ruke su povijene u laktovima tako da zatvaraju pravi ugao sa bicepsima, kao u prethodnoj vežbi za grudi. Lagano vucite tegove nagore, vodeći računa da se ramena i šake u završnom položaju nalaze u istoj ravni.I ova vežba izvodi se 4 u 3 serije po 12 ponavljanja.
vezbe za uvecanje grudi
PREDNJI POTISAK
Stanite uspravno u raskoračnom stavu sa tegovima u rukama i podižite ih polagano do vodoravnog položaja. Zatežite jednu ruku dok teg ne bude u visini ramena. Potom istu vežbu za grudi ponovite drugom rukom. Radite vežbu u dve serije, po 10 ponavljanja.

TRBUSNJACI NA LOPTI
Oslonite se leđima na pilates loptu, raširite noge i punim stopalima se oslonite na podlogu. Ruke preklopite na grudima i lagano podižite glavu i trup, do zatezanja trbušnih mišića.Vežbu izovdite polako, vodeći računa da brada uvek bude paralelna sa telom. Prvo radite 2 serije, po 25 ponavljanja, a kasnije pojačajte broj vežbi.

Devojke i žene koje žele da uvećaju svoje grudi najčešće su mršave.Da bi grudi povećale na prirodan način bez ugradnje silikona veoma korisne su i promene u ishrani.Ženske grudi su uglavnom sastavljene od masnog tkiva pa i minimalno povecanje tezine olakšava povećanje grudi vežbanjem.Vežbama se troši dodatni broj kalorija pa i to treba uzeti u obzir.Takodje s godinama a naročito posle porodjaja dolazi do prirodnog povećanja grudi pa mlade devojke ne bi trebalo da očajavaju i ishitreno se podvrgavaju ugradnji silikonskih inplantanata.