Za postizanje potpunih efekata vežbi, najvažnije je pravno disanje, koje poput najfinije apotekarske vage raspoređuje sav raspoloživi kiseonik…


Vežba za butine, zadnjicu i stomak

Ležite na ledja, noge savijte u kolenima tako da zadnja loža buta sa listovima zaklapa ugao od 30 stepeni. Ruke su na prostirci pored tela. Lagano podižite gornji deo tela i dlanove, vodeći pritom računa da osetite opterećenje na stomačnom delu. Veoma je važno da brada bude što dalje od grudnog koša, kako bi povećali opterećenje mišića. Vežba pogađa butine, zadnjicu i središnji deo stomaka. Kako bi efelat bio maksimalan, trebalo bi da se radi bar 30 sekundi bez pauze.

Vežba za struk i kukove
Bočni udarci nogom iz klečećeg stava koncentrisani su na struk i kukove, ali se pažnja obraća i ravnoteži i kordinaciji pokreta. Savijte koleno i oslonite se na njega, dlan položite na prostirku tačno ispod ramena, u ravni sa kukovima, a drugu ruke stavijte iza glave. Lagano podignite nogu i šutirajte, vodeći računa da su prsti na stopalima zategnuti. Zamislite da pred sobom imate loptu okačenu na konopac i da svaki put treba daje šutirate. Vežba se izvodi u 10 ponavljanja sa jedne i druge strane.
vezba za kukove

Vežba za butine
Vežba za istezanje zadnje lože buta veoma je dobra za povećanje fleksibilnosti i oblikovanje mišića butina. Ležite na ledja tako da kičma bude potpuno oslonjena na podlogu. Jednu nogu prislonite ka grudima, čvrsto je obuhvatajući sa obe ruke. Drugu lagano ispravite na gore, tako da sa trupom zaklapa ugao od 90 stepeni. Pritom prsti na stopalima i kolena moraju da budu ispravljeni. Zadržite se par sekundi u tom položaju, pa promenite stranu. Veoma ja važno da svaki put kada izvodite ovu vežbu za butine, lagano produžavate vreme izvođenja. Vežbu radite svakom nogom po 30 sekundi.

Vežba za zdnjicu ruke i ramena
Prednje podizanje noge jača zadnjicu i oblikuje ruke i ramena.Sedite uapravno a dlanove položite uz telo.,podignite kukove,skupite noge tako da vam oslonac bude na stopalima i dlanovima.Lagano podižite jednu nogu, tako da sa telom zaklapa ugao od 90 stepeni, vratite do poda a zatim ponovite pokret. Vežba se izvodi u 15 ponavljanja levom i desnom nogom.Vodite računa o pravilnom disanju.