vezba za noge zeneVežbe za noge žene pomoći će da vašim umornim nogama vratite staru slavu i izgled…
Par laganih vežbi za noge žene pomoći će da im vratite vitalnost i lep izgled. Ali, dok vežbate razmišljate koja mišićna grupa radi, da li osećate blago zatezanje, peckanje i toplinu u mišićima. I naučno je dokazano da koncentracija tokom vežbi za trećinu olakšava posao i ubrzava napredak.Krv koja struji kroz vaše telo dobar je pokazatelj da ste na pravom putu. Zato mislite o vežbama koje radite!

VRETENASTE NOGE
Zauzmite stojeći stav, stopala su blago rastavljena u širini ramena, a dlanovi preklopljeni sa strane, na jednom kuku. Zatim podižite što više koleno suprotne noge, dok su stopalo i nožni prsti ispruženi kako bi se mišići dodatno angažovali. Vežba je dobra za oblikovanje nogu, naročito prednje lože butine. Radite u tri serije, po 20 ponavljanja za svaku nogu.

VEŽBA ZA IZVAJANU LOŽU
Iz istog početnog položaja kao kod prethodne vežbe, podižite koleno suprotne noge sa strane, do visine kukova, pa se vratite u početni stav. Vežba se izvodi po 3 serije, od 12-15 ponavljanja za svaku nogu. Oblikuje unutrašnju ložu butine, koja je kod žena posebno ugrožena i osetljiva.

SUMO ČUČANJ
Zaumite raskoračni stav, ruke su savijene u laktovima, a dlanovi preklopljeni u gardu ispred lica. Polako se spuštajte u polučučanj, a potom se istom brzinom podignite. Vodite račna da tokom vežbanja kičma bude prava i da ne podižete pete. Vežba je odlična za oblikovanje nogu, jer aktivira gotovo sve mišiće. Izvode se 2 serije, po 10 ponavljanja.
vezebe za noge zena
VEŽBA ZA LEPE BUTINE
Ležite na bok, oslonite se na podlakticu i zategnite noge i stopala. Vodite računa da pri tome rame, kuk i nožni prsti budu u istoj ravni. Polako podižite ispruženu nogu, zadržite par sekundi, pa spuštajte istom brzinom u prvobitni položaj. Vežba se izvodi u 3 serije, po 15 ponavljanja za svaku nogu izvanredno jača prednji mišić lože butine.vezbe za noge zene