vezbe i mrsavljenje

Najefikasnije vežbe za mršavljenje su one koje ubrzavaju puls na preko 120 otkucaja u minutu ,ove vežbe se nazivaju kardio vežbe.U ovakvom stanju organizam najefikasnije sagoreva masne naslage sala…

Najbolji način da ubrzate puls je trčanje,brzo hodanje,vožnja bicikla,plivanje,preskakanje konopca,aerobik…
Poslednje pomenuti aerobik se može izvoditi i kod kuće improvizovano.Pustite muziku i skačite,pokrećite ruke gore dole,trčite u mestu,igrajte jednostavno improvizujte ako bi ubrzali puls.
Pre ovoga pripremite se izvodjenjem sledećih vežbi za mršavljenje raznih delova tela koje će poboljšati tonus vaših mišića.
Kao i pre svakog treninga, mišiće obavezno zagrejte kako biste ih pripremili za napor, a potom lagano počnite da izvodite vežbe za ruke, noge, zadnjicu, stomak i ledja. Nakon vežbanja se istegnite da biste se oslobodili napetosti i sprečili upalu mišića.

Šta će vam trebati?
Za izvođenje ovih vežbi za mršavljenje trebaće vam samo stolica, prostirka za vežbanje (poslužiće i tepih), peškir i dve plastične flaše od pola litra, napunjene vodom.

NAPOMENA: Zbog individualnih razlika u zdravstvenom stanju i fizičkoj kondiciji, pre nego što počnete ovaj program vežbi, obavezno se posavetujte sa svojim lekarom.

1 VEŽBA ZA RUKE
S godinama se koža i mišići na rukama opuštaju, ali redovno vežbanje može vam pomoći da rešite ovaj problem. Stanite mirno, desnu nogu blago savijte u kolenu i izbacite napred. Ispravite leđa i zategnite stomak. Uzmite manje tegove ili flašice s vodom. Ruke postavite u visini ramena, savijene u laktovima pod uglom od 90 stepeni (položaj slova L). Spajajte ih ispred grudi i ponovo širite, ali tako da uvek budu u istom položaju. U poćetku vežbu ponavljajte osam puta, a potom povećavajte broj.
vezbe za mrsavljenje
2. NOGE
Za ovu vežbu za mršavljenje trebaće vam stolica. Postavite je uz levi bok pa se levom rukom uhvatite za naslon. Ispravite leđa i čvrsto stegnite stomak. Desnom nogom zamahnite napred do visine kuka, a potom je zabacite što više unazad. Pri izvođenju drugog pokreta vodite računa da vam koleno prednje noge uvek bude iznad stopala, da ne prelazi prste. Ponovite vežbu osam puta pa se vratite u prvobitni položaj i uradite isto desnom nogom.
vežbe za mrsavljenje
3. ZADNJICA
Savršeno oblikovanu zadnjicu možete imati samo ako svakodnevno vežbate. Ovo je svakako jedna od najefikasnijih vežbi. Ispred stolice stavite prostirku pa lezite na pod. Ruke opružite pored tela, a stopala podignite na stolicu,krevet ili pilates loptu tako da vam potkolenica bude pod uglom od 90 stepeni u odnosu na butine, Oslonite se na pete pa podižite kukove, a onda ih spustite tako da budu tik iznad poda. Vežbu u početku ponavljajte osam puta, a kasnije povećavajte broj izvođenja.
vezbe za mrsavljenje kod kuce
4. STOMAK
Ostanite u istom položaju: lezite na pod, leđa priljubite uz podlogu, ruke pružite niz telo, a stopala podignite na stolicu. Potkolenice i butine i dalje treba da formiraju ugao od 90 stepeni. Ovaj put osionac je na rukama. Čvrsto stegnite stomak i počnite da podižete trup nagore. Vodite računa o tome da bradu ne gurate napred. Vežbu u po-četku ponavljajte osam puta, a kasnije povećavajte broj izvođenja.
najefikasnije vezbe za mrsavljenje
5. LEDJA
Spustite se na prostirku i lezite potrbuške pa stomak i noge priljubite uz podlogu. Ruke neka vam budu ispred glave. Dlanovi su okrenuti nadole i oslonjeni na podlogu. Zategnite stomačne mišiće i počnite vežbu: istovremeno podignite levu nogu i desnu ruku, a onda desnu nogu i levu ruku. Vežbu u početku ponavljajte osam puta, a kasnije povećavajte broj izvođenja.vezbe i mrsavljenje
Posle ovih vežbi navalite na aktivnost koja će vam ubrzati puls i to bez pravljenja pauze i rezultati u mršavljenju neće izostati.Naravno pored vežbanja za mršavljenje je neophodno i promeniti navike u ishrani.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *