vezba za vece grudiBilo da želite lepše i veće grudi ili samo da sačuvate lepo oblikovane i čvrste grudi neophodno je da radite vežbe koje jačaju za to zadužene mišiće.

Koji su to mišići?

Reč je o grudnom (muscle pectoralis), ramenom (muscle deltoideus) i mišićima prednje i zadnje strane nadlaktice (biceps brachii muscule i triceps brachii muscule) i samo u slučaju da su svi ovi mišići podjednako angažovani postižu se dobri rezultati.
Sledeće vežbe za lepše i veće grudi, osim navedenih, jačaju i mišiće ledja i stomaka, što pomaže da vam i držanje bude bolje.
Najvažnija je da se vežbe za lepše i veće grudi rade redovno i da se ima na umu da rezultat ne dolazi preko noći.

RAZVLAČENJE
Ležite na ledja, a noge savijete u kolenima pod uglom od 90 stepeni. Tegiće držite u rukama iznad grudi i blago ih savijte u laktovima (slika 1). Udahnite i blago širite ruke dok ne dođu u horizontalan položaj sa ramenima (. Dok izdišete vratite ruke u početni položaj. Ponovite 12 do 15 puta i obavezno pratite ritam disanja.

POTISAK
Početni položaj tela je isti kao u prethodnoj vežbi. Razlika je u polažaju ruku i tegova. Tegovi u ovoj vežbi treba da budu paralelni sa linijom ramena. Udišući spuštajte laktove ka podlozi dok ne dođu malo ispod ramena . Na izdisaj vratite ruke iznad grudi.Ponovite 12 do 15 puta.

SKLEK
Oslonite se na steper tako da ruke budu malo šire od ramena. Noge savijte u kolenima. Udišući spuštajte se grudima prema steperu , na izdisaj se podižite.

PEK DEK
Sedite na steper.Ispravite ledja i ukrstite noge. Ruke podignite i savijte u laktovima pod uglom od 90 stepeni . Udahnite, a na izdisaj sastavite ruke ispred sebe, vodite računa da vam laktovi ostanu u visini ramena. Ponovite 15 puta, pratite disanje i trudite se da vam se telo ne pomera, već samo ruke.

IZDRŽAj
Oslonite se laktovima na steper, a prstima stopala o podlogu. Ramena, kukovi i kolena bi trebalo da budu u istoj liniji. Ostanite u ovom položaju 10 do 30 sekundi. Vežba jača mišiće celog tela, ali je najveći pritisak na mišiće grudi.