Jedna od najefikasnijih vežbi za grudi žene jesu sklekovi. Oni aktiviraju i jačaju celokupnu muskulaturu grudnog koša, stvarajući odličnu podršku grudima. Nikako nemojte zaboraviti vežbe za grudi s opterećenjem!
Težina tegova kojim se koristite prilikom izvođenja ovih pokreta nije bitna kao samo trajanje vežbi. Pokreti koji se izvode pod opterećenjem moraju biti strogo kontrolisani. Ne smete ih izvoditi ni prebrzo ni presporo da ne biste istegli grudne mišiće.

Da bi vam dekolte lepše izgledao, ne morate ići u teretanu, kupovati skupe rekvizite, raditi zahtevne i mukotrpne vežbe… Zahvaljujući ovom, jednostavniom programu za jačanje pektoralnih mišića (samo dvadeset minuta dnevno), grudi koje su izgubile bujnost mogu opet postati jedre i čvrste. Naravno, ove vežbe neće povećati broj grudnjaka, ali će malom poprsju dati lepši oblik i podići velike grudi. Ukoliko vežbate redovno, za dva meseca primetićete veliku razliku. Za održavanje rezultata dovoljno je da ove vežbe, dvaput nedeljno, uvrstite u svoj redovni fitnes program.
Istezanje sprečava upalu mišića posle napornih vežbi održava elastičnost i vitalnost celog tela. Izvodi se polako, bez naglih trzaja

vezba za grudi zene
Vežba 1 Spustite se na kolena! Dlanove postavite na podlogu u širini ramena, a potkolenice prebacite jednu preko druge! Stegnite stomak i ispravite trup! Vežbu izvodite savijajući i opružajući laktove! Pri izvođenju sklekova telo mora ostati čvrsto i zategnuto. Vežbu ponovite osam puta!
Vežba 2
Stanite uspravno, zategnite leđa i uvucite stomak! Dlanove spojte ispred grudi, a ruke savijte u laktovima tako da stoje u liniji grudi, Pritiskajte dlanove što jače možete deset-petnaest sekundi, a onda polako popuštajte. Vežbu ponovite osam puta.

Vežba 3
Stanite nasuprot zidu udaljeni od njega za dužinu ruke!
Naslonite se dlanovima na zid! Gurajte zid što jače možete! Interval guranja neka traje deset sekundi! Opustite se, otresite ruke! Ponovite osam puta!

Vežba 4
Uzmite manje tegove ili flašice napunjene vodom! Stanite mirno, zategnite stomak i ispravite leda! Potom desnu nogu blago savijte u kolenu i izbacite napred! Ispružene ruke podignite na stranu do visine ramena, zatim ih spustite i podignite ispred sebe do visine ramena (vežbu izvodite kao da gurate nešto na stranu i napred)! Ponovite osam puta, a zatim promenite nogu i ponovite još osam puta!
vežbe za grudi žene
Vežba 5
Uspravite se, Izravnajte leđa i zategnite stomak! Ruke blago savijte u taktovima, a dlanove oslonite na kukove! Provucite levu ruku iza leđa I pokušajte da dotaknete desnu lopaticu! Vežbajte polako, kao da se istežete, bez naglih trzaja! U tom položaju ostanite desetak sekundi pa se vratite u onaj početni! Vežbu uradite po osam puta obema rukama.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *