vezbe protiv celulita

U brbi protiv celulita pored ishrane i tretmana i vežbe protiv celulita mogu imati značajnu ulogu.Ispod su osnovne vežbe koje mogu pomoći protiv celulita kao saveti za lakše i brže oslobadjanje od celulita…

Lezite na ledja, ruke opružite uz telo, petama se naslonite na pod, podizite karlicu dok ne osetite kako se mišići napinju. Ponovite 10 puta.
vezbe za celulit
Ležite na ldjima, savijenih kolena i ruku ispruženih uz bok, samo su pete naslonjene na pod. Podižite glavu i ramena stežući trbušne mišiće. Ponovite 10 puta.
vezbe protiv celulita
Sednite i rukama se naslonite na pod. Jednu nogu savijte u kolenu, drugu ispružite prema nazad. Podižite gležanj ispružene noge pri spuštanju ne dodirujući pod. Ponovite 10 puta.
vezba za celulit
Kleknite i naslonite se na ruke ravnih ledja,podižite jednu nogu savijenu u kolenu pod uglom od 90 stepeni i gurajte stopalom prema gore.Ponovite svakom nogom po dvadeset puta.
vezba protiv celulita

Ispružite se na levi bok bok i naslonite na lakat. Desnu nogu savijte u kolenu a stopalo naslonite na pod ispred leve noge. Podižite savijenu nogu 15 puta. Ponovite drugo nogom.

Saveti za celulit
Ako je pred vama važno veče i želite obući seksi haljinu ili ste iznenada pozvani na kupanje,protrljajte noge i bedra kockicama leda.Ćelije epiderma u dodiru sa ledom odmah će barem privremeno ublažiti izgled narandžine kore.

Voda je jako važna kad je u pitanju celulit ali je treba pravilno piti.Celog dana pijuckajte male gutljaje,ukupno 1,5 do 2 litra.Pijte i ako vas muči zadržavanje tečnosti ali u to slučaju radije čajeve od biljaka diuretskog učinka:breze,maslačka,komorača,anisa.Uz to zapamtite čaša vode pre ručka ublažiće osećaj gladi i podstaknuti lučenje želudačnih sokova.Pijete li li pola sata posle obroka olakšaćete probavu i dreniranje.

Jedite raznovrsnu hranu
Pored vežbe i ishrana je važna u borbi protiv celulita.U jelovnik uvrstite sve namirnice.Ugljeni hidrati daju organizmu energiju za trenutnu potrošnju.Proteini daju energiju koja se sporo i dugo troši.
Ako vas muči celulit izbegavajte meso,masnoće životinjskog porekla i rafinirane šećere koji utiču na hemijsku ravnotežu želuca i otežavaju proces izbacivanja toksina.Jedite bez ustezanja ali u malim količinama testenine i pirinač,integralne žitarice,krompir,povrće,integralni keks,sojino mleko,voće i ribu.Te namirnice ne utiču na PH želuca,lako se probavljaju i izlučuju.

Vitamini protiv celulita
Vitamini su u borbi protiv celulita dragoceni ne samo zato što rešavaju probleme poput oticanja i zadržavanja tečnosti već i zato to pomažu pročišćavanje organizma.Osim toga ubrzavaju razgradnju masnoća,održavaju elastičnu i zadravu kožu.

Vitamin A.
Sadrži ga šargarepa,zelena salata,mango grejp,ananas,riblje ulje.Štiti tkiva od toksina koje u organizam unosimo hranom i onih koje organizam proizvodi braneći se od stresa.
Vitamin C
Sadrže ga kivi ,agrumi,ribizla,paprika.Podstiče proizvodnju kolagena,ima drenirajući učinak i neutrališe slobodne radikale.
Vitamin B
Sadrže ga pivski kvasac,teleća jetra,kikiriki,pečurke odličan je protiv stresa.Opušta tkiva i ubrzava metabolizam
Vitamin E
Sadrže ga orasi,biljna ulja,jajabrokoli,tunjevinagljive,alge.
Održava vitalnost krvnih sudova i podstiče cirkulaciju.

Da li su kreme protiv celulita učinkovite?

Ako ih redovno koristite čak dva puta dnevno pomoći će protiv celulita.Učinak tih krema počinje nedugo nakon nanošenja kreme i traje odredjeno veme.Ako ste u žurbi koristite gel protiv celulita koji koža brzo upija,ali ako imate vremena radije se dobro izmasirajte kremom.Ipak ako želite super rezultate morate kombinovati ishranu,unos vitamina i vežbe protiv celulita.
Povezani tekstovi>>> Kako izabrati anticelulit tretman

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *