ishrana za erekciju

Baš kao što auto ne može da radi bez goriva, vaše telo ne može optimalno da radi bez odgovarajuće ishrane. Kada je reč o treninzima, navika da se pravilno hranite može da poveća efekte napornog truda.

Istraživanja pokazuju da pravilna i pravovremena ishrana pogoduje oporavku mišića, utiče na njihov rast, sportski potencijal, kao i na telesnu konstituciju. To znači da kada jedete određene namirnice u pravo vreme, možete da ostvarite brže svoje ciljeve. Hajde da pogledamo kako treba da se hranite pre, tokom i posle treniranja, pa da predstavimo i primere obroka ili užina za svaki od tih perioda.

ISHRANA PRE TRENINGA

Da li ste ikada doživeli da vam opadne šećer u krvi dok vežbate? Osetili ste slabost, bol u glavi i telu? To se obično dešava zato što niste dovoljno jeli pre treninga.
Ispostavilo se da pravilna ishrana pre treninga nije važna samo za održavanje energije tokom treninga već je bitna i u sintezi proteina (rast mišića), ali i kod oporavka posle vežbanja.

Proteini i ugljeni hidrati pre

Istraživanja kažu da konzumiranje proteina i ugljenih hidrata pre treninga ima veći uticaj na rast mišića nego proteini i ugljeni hidrati koji se unesu nakon treninga. Tokom vežbanja, povišeni nivoi proteina i ugljenih hidrata u vašem organizmu omogućavaju veću isporuku aminokiselina u mišiće. To dovodi do bržeg rasta mišića nego kada jedete samo posle treninga. Uzimajte lagane obroke koji su bogati ugljenim hidratima i proteinima oko 15 do 45 minuta pre treninga kako biste pospešili rast mišića i sveukupnu snagu.

Naše preporuke za hranu pre treninga:

– Banane: One su prepune lako svarljivih ugljenih hidrata i kalijuma (što je važno za mišiće i funkcionisanje nervnog sistema)
– Voće i grčki jogurt: Gusti, kiseli grčki jogurt je odličan izvor proteina, dok je voće puno prirodnih ugljenih hidrata.
– Zob i protein u prahu: Zob sadrži sporo svarljive ugljene hidrate, a protein u prahu sadrži kompleks aminokiselina koje pospešuju rast mišića.
– Jaja i tost od celog zrna pšenice: Proteini i ugljeni hidrati… Treba li da kažemo više?