vezbe sa obrucemOsobama koje ne žele da se znoje i nabilduju za mnoge ne baš lepe mišiće, lagne vežbe u parteru sa starim dobrim obručem, vratiće vitalnost i zategnuti celo telo…

Ako ste tragali za efikasnim vežbama koje će vas, bez preteranog napora, svežiti i učiniti živahnijim, održavajući fizičko i mentalno zdravlje, rešenje se možda krije u pilatesu koji se izvodi sa uvek zanimljivim, starim, dobrim obručem za vežbanje. Reč je o veoma zabavnoj seriji strogo kontrolisanih pokreta, koji će zaokupiti vaše telo i um, ujedno jačajući ligamente i zglobove, i povećavajući fleksibilnost mišića.

Ukoliko ste u dobroj kondiciji i stalni izvodite vežbe, dodavanjem obruča izazvaćete na “dvoboj” i dodatnu proveru stečenu snagu, fleksibil nost i stabilnost tela.

Obruč (fitnes circle) je od ličan rekvizit i za grupna vežbanja, individualne časove i rehabilitaciju, jer njegov otpor pomaže da razvijemo stabilizacione mišiće trupa i nogu- i da i tonira specifične mišićne grupe.Izoluje, aktivira i ojačava abdominalnu i leđnu muskulaturu, koji su odgovorni za stabilizaciju tela.
Jedinstvenost vežbi sa obručem omoućava da razvijete veći sklad tela i duha, postižući suštinsku snagu mišića bez nabijanja njihove suvišne mase, i unapređujući savitljivost i izdržljivosti.

VODIČ ZA POČETNIKE
IAB PREPARATION – priprema
I HUNDRED – stotica
IDOUBLE LEG STRETCH – istezanje nogu
ROLLUP-podizanje
SPIN STRETCH FORVVARD – istezanje kičme unapred
SIDE KICK
SERIES – serija vežbi na boku
(za unutrašnju i spoljašnju stranu butina)
HEALBEATS-udarci petama

Vežbe sa obručem poboljšavaju tonus mišića izdržljivost i balans. Izvanredne su za problematične zone svih vežbaca, kao što su unutrašnja i spoljna strana butina, ramena, grudi i karličnog pojasa. Mogu da pomognu i kod rehabilitacije od sportskih povreda.

Pilates metod predstavlja sistem vežbi koje su fokusirane na poboljšanje fleksibilnosti i snage kompletne muskulature, bez postizanja suvišne mase i među prvima koji su ga koristili bila je ultra popularna pop zvezda
Madona, koja mu je i najviše doprinela opštoj popularnosti.