Borba s celulitom zahteva i određen fizički napor pa su masaža i vežbe protiv celulita često neizbežne.Svaki dan po 15 minuta masirajte kritične delove tela kvalitetnom uljnom mešavinom i najmanje triput nedeljno po sat vremena, radite vežbe za zatezanje mišića nogu, zadnjice, stomaka i ruku. Znojenjem ćete izbaciti najviše toksina iz organizma i najpre stići do cilja-tela bez celulita.

Čime se treba masirati protiv celulita?
Najbolje je da se masirate uljem od različitih vrsta biljaka, koje ima složeno dejstvo. Recimo, idealno ulje u borbi s celulitom jeste ono koje sadrži 100% prirodno lešnikovo ulje i esencijalno ulje ruzmarina, pačulija, sandalovog drveta, kleke, čempresa i mirte (preporuka: Acad*Aromes Esential Oil Slenderizing Body).

Kako napraviti uljnu mešavinu za masažu?
U zatamnjenu staklenu bočicu sipajte 200 ml bademovog ulja, po 20 kapi eteričnog limunovog i grejpfrutovog ulja te po 15 kapi eteričnog ruzmarinovog i klelinog ulja. Tečnost zatvorite i čuvajte na suvom i tamnom mestu. Ta uljna mešavina jedna je od delotvornijih u borbi protiv celulita, jer, osim što pokreće eliminaciju toksina i suvišne vode iz organizma, zateže kožu, ublažava neravnine i reoblikuje figuru. Ali da bi dala željene rezultate, mora se upotrebljavati duže vreme (najmanje dva meseca) neprekidno.

Vežbe protiv celulita
Triput nedeljno po sat vremena radite vežbe za zatezanje
Čučanj u raskoraku
Stanite uspravno, noge neka vam budu u širini ramena, a ruke spuštene uz telo. U šakama držite tegove ili flašice napunjene vodom. Spuštajte se dole dok vam zadnjica ne dođe u visinu kolena. Zadržite se u tom polažaju nekoliko sekundi.
cucanj u raskoraku vezbe celulit
Iskorak u stranu
Raširite noge koliko god možete. Spustite se u čučanj, oslanjajući se na levo stopalo. Za to vreme desnu nogu držite ispruženu i zategnutu. Vratite se u prvobitan položaj pa uradite iskorak u desnu stranu. Vežbu ponovite petnaest puta.
iskorak u stranu vezbe celulit
Sedenje na vazduhu
Oslonite se leđima na zid. Spustite se u sedeći položaj tako da vam članci i kolena budu u istoj ravni. Prebacite oslonac na desnu nogu, a levu ispružite. Zadržite se u tom položaju pet sekundi. Isto uradite s drugom nogom. Vežbu ponovite triput.
Ispisivanje brojeva nogama
Ruku pripijenih uz telo, lezite na pod pa skupite noge i podignite ih uvis. U vazduhu ispišite brojeve od 0 do 10. Malo se odmorite pa uradite kontraseriju – nogama ispišite brojeve od 10 do 0.
Magareći udarac
Kleknite na pod. Oslonite se na kolena i laktove. Levu nogu privucite grudima pa je zabacite unazad, i to tako da butina i potkolenica naprave prav ugao. Ponovite vežbu 30 puta. Isto uradite s desnom nogom.
Pogledajte i ostale Vežbe protiv celulita

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *