spining treningAko vam zbog lenčarenja i preteranih trpeza popusti kondicija i dobijete koji kilogram viška u struku, bacite se odmah na vežbe.

Kardio program podrazumeva rad na traci za trčanje, koja je dokazano najbolji “lajf fitnes’, jer dodatno opterećuju noge i ubacuje veliku količinu kiseonika u krv. To je i dobar aerobni trening koji topi višak masti, vodite računa da vežbate umerenim tempom, kako bi naterali organizam da troši energiju iz masti.

Počnite “vožnju ” sa 15 minuta vežbanja bez pauze, laganim tempom, a potom dodajte po 5 minuta sve dok ne dođete do punog sata 3 x nedeljno. Potom idite na teža opterećenja, na veću brzinu, ili veći nagib, odnosno teži nivo.
Najbolje je posle toga preći na klajmber, spravu koja simulira penjanje. Idealna je za oblikovanje gluteusa, prednje i zadnje lože i listova. Rade i ruke, jer je oslonac na njima, na ramenima, bicepsima, tricepsima, leđima, prednjoj i zadnjoj loži, gluteusu, listovima. Pokret kolena je kao kod prirodnog hoda. Zato se preporučuje i gojaznima.
Sledeća sprava je nordijsko ski trčanje, koja meri puls, pređene kilometre, vreme vežbanja i potrošnju masti u sekundi. Idealna je za skidanje viška kilograma. Istovremeno rade i ruke i noge. Pokret nogu je sasvim prirodan, bez nepotrebnih opterećenja kolena.

Vožnja bicikla preporučuje se posle povreda i kod bolova u kolenima. Displej meri potrošnju masnoća u minuti, ili sekundi, broj pređenih kilometara, a može se menjati nivo opterećenja.

Posle svega, preporučuje se rad u teretani za blago istezanje tetiva, zadnje lože i nogu, kao i blaga relaksacija. Tokom treninga treba piti što više tečnosti, jer se znojenjem izbacuju štetne materije iz organizma.
Kardio program tokom prvih nekoliko nedelja traje po 20 minuta, a svake naredne se produžava za 2-5 minuta. Vežba se svaki drugi dan, bez većih pauza, jer se kondicija teško stiče, “a veoma brzo gubi.

SAVETPLUS
Ultra kombinacija
Kardio program ubrzava metabolizam, podstiče znoje-nje i popravlja kondiciju, a najbolji rezultati postižu se uz dodatne vežbe tegovima. Ova kombinacija se posebno preporučuje kod jačanja snage i sagorevanja masnih naslaga.